Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,35%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasează indicele BET-NG cu 1,01% sub închiderea de marţi.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,51%.
Indicele extins BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, se situează cu 0,48% sub finalul zilei precedente.
Totodată, indicele extins BET-BK, al primelor 25 de titluri de la BVB, inclusiv SIF-urile, Fondul Proprietatea şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut cu 0,57%.
Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de numai 4,4 milioane lei (puţin peste 1 milion de euro), cele mai transferate fiind acţiunile Fondului Proprietatea şi ale Băncii Tranilvania.
Acţiunile Fondului Proprietatea au consemnat un rulaj de 1,68 milioane de lei, iar cotaţia a stagnat la 0,66 lei.
Transferurile cu titlurile Băncii Transilvania totalizează 1,28 milioane lei, iar cel mai recent schimb s-a perfectat la 1,253 lei/acţiune, în creştere cu 0,56%.
Banca a raportat în sesiunea precedentă rezultatele pentru primul trimestru. Banca Transilvania a obţinut un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,17 miliarde lei.
Totodată, acţionarii Băncii Transilvania au aprobat în AGA majorarea capitalului social cu 303,4 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul înregistrat anul trecut, şi un nou program de răscumpărare de acţiuni, vizând 0,9% din titluri.