Autostrada Sibiu – Pitești: Șase candidați, selectați în cursa pentru secțiunea 3. Turcii de la Makyol, cel mai mare punctaj – surse

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cel mai mare punctaj a fost obținut de asocierea condusă de turcii de la Makyol, spun surse ale Asociației Pro Infrastructură (API).
Anemona Andone - joi, 24 iun. 2021, 13:23
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase candidați, selectați în cursa pentru secțiunea 3. Turcii de la Makyol, cel mai mare punctaj – surse

CNAIR a finalizat pe 18 iunie evaluarea celor 15 candidaturi pentru „PROIECTARE ȘI EXECUȚIE „Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni”, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Candidații care au fost aleși sa depună oferte, în ordinea punctajului obținut, potrivit unor surse ale Asociației Pro Infrastructură (API):

1. Asocierea MAKYOL INSAAT + OZALTIN INSAAT
2. Asocierea MAPA INSAAT + CENGIZ INSAAT
3. Asocierea AKTOR + RIZZANI DE ECCHER
4. Asocierea STRABAG + ACCIONA CONSTRUCCION
5. IMPRESA PIZZAROTTI
6. Asocierea ASTALDI SPA + TANCRAD SRL

Aceleași surse susțin că patru asocieri în care erau implicate și firme din China au fost respinse din diverse motive, inclusiv noua OUG 25 / 2021.

Surse din cadrul CNAIR au confirmat pentru ECONOMICA.NET lista candidaților selectați. Acestea au menționat că sunt probleme foarte mari și cu selectarea unor candidați din listă, pentru care au fost emise sau urmează să fie emise certificate negative din partea CNAIR.

Amintim că pe 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi la licitația restrânsă privind proiectarea și construirea secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești.

CNAIR a publicat pe 23 septembrie anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cu o valoare estimată cuprinsă între 5,3 miliarde de lei și 5,8 miliarde de lei (peste 1 miliard de euro), acest tronson de munte reprezintă cel mai mare contract pus la bătaie de Transporturi.

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri și se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zona de munte.

Durata contractului este de 133 de luni (peste 11 ani) și cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor, conform anunțului din SEAP.

Durata contractului poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor, precum și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător. Astfel, într-un comunicat CNAIR se menționează că termenul de finalizare prevăzut este 12 luni proiectare și 45 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Această secțiune conține:

· Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie

· Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni

· Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că, în cursul zilei de joi, va pleca într-o vizită în Ungaria, în capitala Budapesta urmând să aibă loc "o reuniune decisivă" pe tema intrării......
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
Deficitul comercial al României cu Polonia a ajuns la 4 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în condiţiile în ...
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, ...
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
În urma recentelor îmbunătăţiri ale ratingului Greciei de către agenţiile de evaluare financiară şi a realizării ...