Numărul șomerilor din Germania a scăzut în iunie, ca urmare a relaxării restricțiilor

Numărul şomerilor a scăzut luna aceasta în Germania, după ce autorităţile au atenuat restricţiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.
AGERPRES - mie, 30 iun. 2021, 21:26
Numărul șomerilor din Germania a scăzut în iunie, ca urmare a relaxării restricțiilor

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a anunţat miercuri că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în iunie cu 38.000, până la cifra ajustată de 2,691 milioane.

În iunie, rata şomajului, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 5,9%, similar cu nivelul din mai.

Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,9%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă cu 20.000.

Datele peste aşteptări de pe piaţa forţei de muncă sporesc şansele unei redresări a economiei bazate pe consum în lunile de vară, gospodăriile fiind pregătite să înceapă cheltuirea banilor puşi deoparte în perioada restricţiilor.

Un alt semn pozitiv îl constituie scăderea numărului de persoane incluse în schema Kurzarbeit (program de lucru redus) în iunie, arată datele preliminare ale BA.

„Companiile renunţă la această schemă şi fac noi angajări, atât şomajul, cât şi gradul de ocupare al forţei de muncă continuând să scadă semnificativ”, a apreciat Detlef Scheele, şeful Oficiului Federal pentru Muncă.

Conform datelor publicate de Institutul de cercetare economică Ifo, numărul persoanelor incluse în schema Kurzarbeit a scăzut la 2,3 milioane în mai, de la 2,5 milioane. În aprilie 2020, în perioada de vârf a crizei provocată de pandemie, numărul persoanelor incluse în Kurzarbeit a urcat la aproape şase milioane.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească în sport și în infrastructura sportivă
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească ...
Guvernul va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă şi va veni cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România, a afirmat......
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători reamintește, în contextul începerii anului universitar 2024/2025, că studenții în vârstă de până ...
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Politica Agricolă Comună (PAC), pentru a-şi dovedi eficienţa, trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent ...
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa pentru Germania (AfD)
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa ...
Un grup de parlamentari germani din partidele pro-europene examinează semnarea unei moţiuni care să iniţieze procesul ...