THR Marea Neagră va împrumuta 15 milioane lei de la bănci. Garantează cu cinci hoteluri din Venus

Firma hotelieră THR Marea Neagră (EFO), deţinută de SIF Transilvania, va contracta două linii de credit în valoare totală de 15 milioane de lei, pe care intenţionează să le garanteze cu cinci hoteluri şi terenurile aferente din staţiunea Venus.
Economica.net - lun, 06 mai 2013, 11:38
THR Marea Neagră va împrumuta 15 milioane lei de la bănci. Garantează cu cinci hoteluri din Venus

Acţionarii au aprobat în aprilie atragerea finanţărilor necesare de la bănci, urmând să fie ipotecate hotelurile Cocorul (o stea), Pajura (o stea), Claudia (două stele), Brânduşa (două stele) şi Lidia (două stele). În staţiunea Venus, THR Marea Neagră mai deţine hotelul Raluca, clasificat la trei stele.

Hotelurile Pajura şi Cocorul figurează pe o listă de active scoase la vânzare de THR Marea Neagră şi publicată pe site-ul firmei. Cele două hoteluri au fost construite în anii 1970 şi, respectiv, 1971.

THR Marea Neagră deţine mai mult de 30 de hoteluri pe litoral, în staţiunile Eforie Nord şi Sud, Neptun, Venus şi Saturn.

Acţionarii companiei au mai aprobat repatizarea profitului net din 2012, de 3,1 milioane lei. Astfel, vor fi distribuite acţionarilor dividende în valoare de circa 1 milion de lei, către fondul de dezvoltare a fost distribuită suma de aproape 1,93 milioane lei, iar restul se constituie în rezerve legale.

Dividendul brut a fost fixat la 0,0018 lei/acţiune, urmând ca plata să se efectueze în termen de şase luni.

THR Marea Neagră ar urma să distribuie pentru prima dată dividende în ultimii nouă ani. Firma nu a mai distribuit dividende din anul 2004, când acţionarii au primit câte 0,0148 lei/acţiune din profitul înregistrat în anul 2003.

Totodată, acţionarii au hotărât să acopere pierderea de 5 milioane de lei, reprezentând rezultat reportat din anii precedenţi, respectiv din aplicarea pentru prima data a standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS), din rezerve constituite din profitul net al firmei, repartizat la fondul de dezvoltare.

Firma hotelieră a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 30,3 milioane lei (6,8 milioane euro), în creştere cu 15%, şi un profit net de 3,15 milioane lei, faţă de o pierdere de 2,77 milioane lei în anul precedent.

Ultima tranzacţie cu acţiunile THR Marea Neagră a avut loc vineri, la preţul de 0,0578 lei/titlu, în stagnare. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 33,46 milioane lei (7,7 milioane euro).

SIF Transilvania controlează 77,7% din acţiunile THR Marea Neagră.

Te-ar mai putea interesa și
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea activităţilor comerciale sau transferul către furnizori externi de......
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...