Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), apa potabilă are un aspect clar și transparent, nu are un gust sau un miros inacceptabil, nu conține substanțe în concentrații ce pot dăuna sănătății și nici microorganisme care ar putea cauza boli oamenilor.
Rezervoarele pot fi din diferite materiale (inclusiv plastic ecologic sau polietilenă, fibră de sticlă, piatră, beton sau oțel) special concepute pentru depozitarea apei potabile. De exemplu, cele din oțel sunt o soluție care garantează performanțe ridicate, ele fiind echipamente special proiectate ca parte a structurii de salubritate.
Pentru uz casnic, o soluție economică este cea reprezentată de sistemele de rezervoare din plastic (din polietilenă) cu ioni de argint. Acestea oferă multe avantaje, cum ar fi:
Rezervoarele din plastic sunt utilizate în mod obișnuit pentru a menține o sursă suficientă de apă potabilă acasă, pentru utilizarea pe termen scurt sau lung. Etanșeitatea lor este asigurată de modul cum sunt construite, în stil monobloc, fără îmbinări. Au 3 straturi diferite, care asigură rezistență mecanică, reduc riscul de formare a condensului pe suprafața lor și au compuși anorganici cu ioni de argint, care pot opri dezvoltarea microorganismelor și deci vor menține astfel calitatea apei potabile o perioadă îndelungată de timp.
Anumite sisteme de filtrare, pompare și stocare (cum sunt cele produse de Aquapur) au capacitatea de a opri dezvoltarea microorganismelor și deci de a menține potabilitatea apei, o perioadă mare de timp. Ele au un spectru vast de acțiune asupra microorganismelor, bacteriilor, ciupercilor, algelor, etc.
Oferta celor de la SC Best Invest Group SRL include sisteme și rezervoare aquapur, de 300, 500 și 750 litri, de calitate premium. Acestea pot fi de tip Valrom, cu ioni de argint, cu pompă sau rezervoare de apă potabilă.
Un rezervor de apă proiectat corect va funcționa astfel încât să atenueze anumite efecte negative (cum ar fi influențele ambientale, algele, bacteriile, microorganismele, acumularea de minerale, modificările pH-ului apei). După cum deja se știe, contaminarea poate proveni din diferite locuri, din conducte, rezervoare, materiale de construcții, etc.
Foarte important este ca aceste rezervoare să fie curățate la un moment dat, cel puțin o dată pe an, pentru a împiedica dezvoltarea de bacterii, alge și așa mai departe. Manipularea rezervoarelor trebuie să se facă corect, într-un mod cât mai igienic, pentru a menține calitatea apei potabile.