Meta Estate Trust a atras 21 de milioane de lei în urma unui plasament privat

Compania imobiliară Meta Estate Trust a anunțat marți închiderea cu succes a unui plasamentul privat și atragerea sumei de 21 de milioane de lei de la investitori. Această etapă de finanțare face parte din procesul de pregătire al companiei în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București în primul trimestru al anului 2022.
Ion Dobreanu - mar, 13 iul. 2021, 17:12
Meta Estate Trust a atras 21 de milioane de lei în urma unui plasament privat

Capitalul atras va fi utilizat pentru achiziții de apartamente in faza de construcție în orașe importante ale României, precum și pentru realizarea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari, in principal locali.

Plasamentul privat început în data de 8 iulie s-a închis anticipat cu succes, confirmând astfel interesul ridicat pentru companie. Jucătorilor care au subscris în acțiunile META li s-au alocat acțiuni pentru suma integral investită. Prin prisma plasamentului privat, un total de 20 milioane de acțiuni noi au fost subscrise de către 65 de investitori, persoane fizice și juridice, la un preț de 1,05 lei pe acțiune.

Valoarea nominală a unei acțiuni Meta a fost de un leu, la care s-a adăugat prima de emisiune de 5%. Valoarea minimă a subscrierii individuale a fost de 100.000 de lei, iar cea maximă a fost plafonată la nivelul de 4 milioane de lei per investitor.Toți investitorii care au participat la plasamentul privat au beneficiat de o alocare de acțiuni preferențiale în valoare totală de 14,425% din capitalul investit – o premieră pentru piața de capital românească. După închiderea plasamentului privat, capitalul social al Meta Estate Trust este de 39,1 milioane de lei.

„Suntem încântați de entuziasmul investitorilor și de interesul uriaș al acestora pentru plasamentul nostru privat, care a fost cu mult peste așteptările noastre inițiale. Închiderea cu succes a primului plasament Meta adresat investitorilor este o dovadă a faptului că proiectul nostru răspunde nevoilor pieței locale de capital. Feedback-ul primit până acum ne arată că investitorii locali au nevoie de oportunități pentru a-și diversifica portofoliile prin expunerea la proprietăți imobiliare, iar conceptul de afaceri al Meta se adaptează perfect acestor cerințe. Având la bază succesul acestui plasament privat, plănuim ca în ultimul trimestru al acestui an să organizăm o altă ofertă, în urma căreia ne dorim să atragem suma de 35,9 de milioane de lei”, a declarat Eugen Voicu (foto stânga), cofondator Meta Estate Trust.

Citește și: https://www.economica.net/meta-estate-trust-a-atras-19-milioane-de-lei-in-prima-sa-runda-de-finantare_513631.html

În aprilie 2021, Meta a închis prima rundă de finanțare, după ce a atras 19 milioane de lei de la 30 de investitori. Cu capitalul atras din prima rundă de finanțare, Meta Estate Trust a achiziționat 46 de proprietăți în perioada aprilie – mai 2021 – apartamente noi în București, Constanța și Mamaia Nord. Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, înainte de a fi vândute sau închiriate către clientul final, unele apartamente vor fi modernizate cu sprijinul Delta Studio, acționar Meta și unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de design interior de lux din România.

Plasamentul privat din iulie 2021 a fost intermediat de Intercapital Invest S.A. în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori București, companie cu o prezență de peste 20 de ani în piața financiară românească.

“Intercapital Invest la nivelul primului semestru al anului 2021 a asistat patru companii în procesul de listare al acestora pe sistemul multilateral de tranzacționare al BVB, fiind o companie specializată în finanțarea companiilor prin emisiuni de obligațiuni sau acțiuni precum și listarea acestora la bursă. În acest demers, Intercapital Invest oferă servicii de consultanță în vederea adoptării principiilor codului de guvernanță corporativă specific emitenților, asigură atragerea de capital necesar pentru finanțarea companiilor, oferă suport în menținerea relației cu investitorii și cu autoritățile de supraveghere și control din perspectiva calității de emitent, activități care completează gama de servicii oferite în domeniul consultanței în management și afaceri” a declarat Mihaela Stoica, CEO Intercapital Invest.

Înainte de listarea acțiunilor Meta pe piața AeRO în primul trimestru al anului viitor, compania intenționează să organizeze încă o rundă de finanțare pentru a atrage capital de dezvoltare suplimentar până la atingerea nivelului de 75 de milioane de lei a capitalului social cu un an mai devreme decât estimările inițiale.

„Capitalul subscris de investitori ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe piața imobiliară din România. Suntem in proces de extindere a portofoliului, a domeniului de activitate și ne mărim deja echipa într-un ritm mult mai rapid decât am anticipat inițial. Suntem bucuroși, deoarece cu sprijinul acestei finanțări vom putea finaliza un număr semnificativ de proiecte ce constau în achiziții de active imobiliare cu care suntem deja în negociere. Este de asemenea de remarcat interesul pe care proiectul nostru l-a stârnit nu doar în rândul investitorilor ci și in special în cadrul dezvoltatorilor imobiliari care văd în Meta un partener de încredere pentru proiectele lor. De asemenea, în acest moment, suntem în măsură să valorificăm doar cele mai bune oportunități existente în sectorul imobiliar românesc”, a adăugat Oriol Casellas Deig (foto dreapta), CEO Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust are o structură de tip holding și își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul local imobiliar, cu accent pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat pentru început de București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Activitatea Meta Estate Trust se concentrează pe cinci linii de business: achiziționarea și revânzarea de proprietăți rezidențiale, activitatea de parteneriate cu dezvoltatori imobiliari de proprietăți rezidențiale, reamenajare și revânzare de apartamente, activități de închiriere și asocieri în proiecte de parcelare și urbanizare.

Modelul de business al Meta este unul flexibil cu o abordare oportunistă în căutare de randamente de două cifre, într-o primă fază în domeniul imobiliar rezidențial, urmând ca pe termen mediu, să se realizeze investiții și în alte domenii imobiliare cum ar fi logistică, hoteluri, cămine de studenți sau de bătrâni, birouri sau celor adresate segmentului retail. Compania urmărește să ofere dividende obținute din randamente operaționale cât și din aprecierea valorii activelor deținute. Rata de distribuție a profiturilor va fi de până la 100%, în acțiuni ordinare. Pentru perioada 2022 – 2024, Meta își propune să își majoreze capitalul atras până la un total de aproximativ 180 de milioane de lei.

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat dde către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business se bazează o structură investițională de tip REIT, cu piloni de investiții în proiecte imobiliare, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...