UPDATE Un elicopter militar a aterizat de urgenţă în cartierul Aviatorilor. Ce spune MAPN

Un elicopter militar ce participa la repetiţii pentru festivitatea ce va avea loc de Ziua Forţelor Aeriene a aterizat de urgenţă în cartierul Aviatorilor din Bucureşti.
Ion Dobreanu - joi, 15 iul. 2021, 10:37
UPDATE Un elicopter militar a aterizat de urgenţă în cartierul Aviatorilor. Ce spune MAPN

 

UPDATE – Purtător de cuvânt MApN: Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică şi s-a impus aterizarea de urgenţă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spînu, a declarat că în timpul zborului de antrenament de joi, executat de Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Americane, elicopterul de tip UH60 Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică, astfel că s-a impus aterizarea de urgenţă.

„Din primele date, nu sunt pagube, altele decât cele care se văd – doi stâlpi care s-au dărâmat şi două maşini care au fost atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident, cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor. La faţa locului se află autorităţile judiciare române. În cursul zilei de azi partea americană urmează să emită un comunicat de presă în care vor fi detaliate informaţiile care se cunosc până în acest moment”, a precizat el.

Întrebat dacă şi alte aparate de tip Black Hawk aflate pe teritoriul României au fost oprite în urma acestui incident, Constantin Spânu a spus că nu are „la acest moment informaţii nici cu natura acestui incident, nici la măsurile care vor fi luate de către partea americană”.

„Nu există niciun fel de victimă, echipajul este în stare foarte bună. Nu sunt alte consecinţe în urma acestui incident, dar domnul procuror vă va putea spune mai multe. Nu cunosc parcursul evenimentelor. Cu siguranţă toate aceste aspecte vor fi investigate de către ancheta judiciară”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MApN.

Din primele informaţii, pilotul a pierdut controlul elicopterului și a rupt mai mulți stâlpi de pe bulevardul Aviatorilor. În cele din urmă, elicopterul a aterizat direct pe șosea, pe o bretea rutieră.

Elicopterul militar aparţine Statelor Unite ale Americii şi ar fi suferit o defecţiune tehnică. Din fericire, pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

Circulaţia este restricţionată joi, în zona Pieţei Charles de Gaulle din Capitală.

În urma incidentului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

Conducerea Armatei a mers de urgenţă la faţa locului, la fel şi reprezentanţi de la Ambasada SUA.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului. Se va forma o comisie de specialiști la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza, informează ROMANIATV.NET.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că urmăreşte îndeaproape incidentul în care a fost implicat elicopterul american aterizat de urgenţă.

„Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, este mesajul transmis de misiunea diplomatică.

Ştirea se actualizează.

Te-ar mai putea interesa și
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari Wineries Public Company Limited a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitenții de......
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis ...
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...