„Noi avem în exploatare grosso modo 17.000 de kilometri de drum, incluzând 530 de kilometri de autostradă, restul de drum naţional. CNADNR a făcut cereri la cele şapte direcţii regionale de drumuri din ţară, să ne spună necesarul numai de acoperire de gropi, adică întreţinere de vară. Necesarul străzi de la cele şapte regionale se ridică la peste patru miliarde euro pentru anul acesta. Necesarul făcut de ei luând în considerare situaţia drumurilor pe care le administrează fiecare direcţie regională. „, a spus ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine
Oficialul a afirmat că „situaţia este dramatică” şi că sunt sute de poduri cu „probleme mari”.
Şova a spus că pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2) covorul asfaltic pe 36 de kilometri construiţi în perioada 2004 – 2005 nu a fost schimbat.
„Nu-mi place să fac teoria moştenirii pe care o am, dar nişte cifre cred că sunt relevante. Am preluat ca minister coordonator această companie (CNADNR, n.r). Noi ne-am angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional că lichidăm arieratele din economie, şi premierul ne-a spus «Domnilor, începeţi şi plătiţi, trebuie să ne respectăm angajamentele». Bun, care sunt obligaţiile la 31 decembrie 2012 ale CNADR? Simplu: 680 milioane euro datorii. La un buget de 1,2 miliarde euro pentru investiţii, 680 milioane euro au fost datorii. Am rămas acum cu diferenţa de sumă, pentru care va trebui să mai cerem Ministerului de Finanţe în iulie, la rectificare, nişte bani, ca să ne acoperim cei 15% la fonduri europene”, a adăugat ministrul.
Întrebat care este cel mai prost segment de drum din România pe care să-l ocolească şoferii în vacanţe, el a răspuns că acesta este cel dintre Botoşani şi Suceava.
„Nu vreau să-l ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă. Dar dacă mă întrebaţi care este cel mai prost sector de drum din România, este între Botoşani şi Suceava”, a spus Şova, în finalul emisiunii.