„Acționarii Euroins România se angajează să investească în continuare pe piața de asigurări din România, în timp ce compania anunță o nouă rundă de majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, după alte două creșteri succesive recente de capital în valoare de peste 126 de milioane de lei.”, arată un comunicat de presă.
Majorarea de capital va fi votată în următoarea Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor Euroins România care va avea loc în 15 septembrie 2021. Cu această majorare de 120 milioane lei, Euroins România Asigurare Reasigurare SA va atinge o creștere totală de capital de peste 246 milioane lei în ultimele luni. Această creștere face parte din efortul continuu al Euroins Insurance Group (EIG) AD de a-și consolida poziția și de a sprijini creșterea pe piața din România.
„Această rundă de majorare de capital vine în contextul în care compania noastră se află într-o strategie de transformare. Este normal să majorăm capitalul pentru a respecta noile cerințe legale introduse în 2021, dar și pentru a ne putea urmări strategia pe termen lung. Suntem dedicați creșterii calității și diversificării portofoliului de asigurări: dorim să ne dezvoltăm și pe produse non-RCA inovative, cum ar fi polițele de sănătate, de călătorii, accidente și răspundere civilă pentru care avem deja o creștere semnificativă între 80% -180%. Obiectivul nostru principal este consolidarea poziției pe piață a companiei și îmbunătățirea rezultatelor financiare. Rezultatele pozitive din primul trimestru al anului 2021 se îmbină perfect cu obiectivul pe termen lung al Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a fi un partener de încredere pentru clienții și intermediarii noștri”, a declarat Tanja Blatnik(foto), CEO Euroins.
Euroins este parte a grupului Eurohold, care a achiziționat recent afacerile CEZ din Bulgaria, în cea mai mare tranzacție regională de anul acesta, în valoare de 335 de milioane de euro.
Menționăm și că Euroins este una dintre cele mai reclamate firme de asigurare din România, avâdn inclusiv conflicte în instanță cu păgubiți și mai ales cu service-uri care susțin că firma plătește cu întârziere ori parțial sau chiar refuză plățile.