Sănătatea ochilor tăi protejată de laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Pentru că petrecem mai multe ore în șir pe zi privind un ecran luminos trebuie să ne îngrijim de sănătatea ochilor pentru a evita problemele care pot apărea pe termen lung. Acesta este un motiv suficient de bun pentru a alege un laptop ASUS ZenBook cu ecran OLED care pe lângă imaginile incredibil de realiste vine și cu un filtru special care reduce emisiile nocive de lumină albastră cu 70%.
Ion Dobreanu - vin, 13 aug. 2021, 10:00
Sănătatea ochilor tăi protejată de laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Recunoscută pentru inovație, seria de laptopuri ASUS ZenBook aduce în generația de anul acesta ecrane cu tehnologie OLED pe majoritatea modelelor gamei, ecrane care impresionează prin culori realiste, foarte precise și un contrast izbitor de puternic.

Lumina albastră nu este o problemă pentru ecranele ASUS OLED

Acuratețea culorilor este doar unul din criteriile importante pentru un ecran, studiile scoțând în evidență faptul că durata și calitatea somnului sunt în continuă scădere la adulți și copii din cauza utilizării îndelungate a device-urilor înainte de culcare.

Ecranele digitale emit lumină albastră puternică ce are ca efect direct întârzierea senzației de somn, care inevitabil te face să adormi mai târziu. Nu doar atât, dar vei intra mult mai greu în faza de somn profund (REM). Rezultatul este că a doua zi te vei trezi mai greu, iar senzația de somnolență se va menține și pe parcursul zilei.

Acesta este motivul pentru care inginerii ASUS au construit un filtru optic special instalat pe toate modele ZenBook cu ecran OLED, rezultatul fiind reducerea emisiilor de radiație luminoastă albastră cu 70%, fără a afecta în vreun fel calitatea imaginii specifică tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Tehnologia Eye Care utilizată de ecranele ASUS OLED a fost certificată prin două standarde independente: SGS și TUV Rheinland. Acesta este una din cele mai importante caracteristici, împreună cu calitatea superioară a imagini, dar mai sunt și alte beneficii ale ecranelor ASUS OLED.

Recomandările unui specialist optometrist, Ovidiu Petrița

Pentru a afla mai multe detalii despre efectele luminii albastre, în special înainte de culcare, l-am contactat pe specialistul Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un optometrist de profesie cu experiență de 20 de ani, care ne-a transmis următoarele sfaturi:

Se știe că în ziua de astăzi suntem cu toții oarecum „dependenți” de tehnologie și petrecem din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor și laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Astfel, după expunerea prelungită la această lumină albastră emisă de monitoare, calitatea somnului nostru va fi mult afectată. Pe lângă această perturbare a calității somnului, această lumină albastră poate provoca, mai ales la copii și adolescenți, diverse ametropii, vicii de refracție care impun compensarea lor cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop fără compromisuri

Utilizatorii care necesită mobilitate și performanță în egală măsură au acum la dispoziție laptopul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un model portabil care oferă performanțe de top prin componente de ultimă generație și permite noi fluxuri de creație de neconceput acum câțiva ani datorită afișajului secundar ScreenPad Plus, care vine în completarea ecranului principal OLED 4K HDR.

Performantul procesor Intel® Core™ i9 și placa video Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM au nevoie de un sistem de răcire care să le permită să se desfășoare în liniște, la propriu. Acest lucru este posibil datorită sistemului de răcire AAS Plus (Active Aerodynamic System) care se foloște de nu mai puțin de 6 heat-pipes și de mecanismul balamalei ErgoLift pentru a trimite spre componente un flux de aer cu 36% mai mare, fără a te deranja la urechi în timp ce tu te bucuri de superbul ecran OLED și de performanța de care este capabil acest laptop.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop al viitorului datorită inovațiilor care te invită să îl descoperi chiar acum, putând fi cumpărat în mai multe configurații direct din eShop Oficial ASUS.

Te-ar mai putea interesa și
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari Wineries Public Company Limited a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitenții de......
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis ...
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...