Firmele care urmează să fuzioneze fac parte din grupul Ana Holding controlat de familia Copos.
Pe de o parte, asociaţii Ana Hotels sunt off-shore-ul Ana Holding Ltd din Cipru, cu o cotă de 90% şi Athenee Palace SA, cu – 10%.
Pe de altă parte, firma Astoria Eforie Nord e deţinută de Ana Holding Ltd din Cipru, cu 85,52% din capitalul social al firmei, Athenee Palace SA, cu 9,51%, Ana Hotels – cu 4,97%, reiese din proiectul de fuziune dintre cele două firme.
După realizarea fuziunii, societatea Ana Hotels își va păstra obiectul principal de activitate, iar activitatea sa la sediul social și în punctele de lucru existente până la această dată, precum și toate drepturile și obligațiile sale, privilegiile și autorizațiile deținute vor continua fără să fie afectate de fuziune.
Ca urmare a fuziunii, Ana Hotels va emite 11 părţi sociale noi, la valoarea nominală de 430 lei per parte socială. Prin urmare, capitalul social actual al firmei Ana Hotels se va modifica, prin majorare cu valoarea de 4.730 de lei.
După fuziune, Ana Hotels va avea un capital social de 4.511.130 de lei, împărțit în 10.491 de părți sociale, fiecare având o valoare nominală de 430 de lei, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Astoria Eforie Nord a fost constituită în anul 2017, prin divizare, cu scopul restructurării bazei de active a societății divizate și utilizării mai eficiente a acestora.
Fuziunea prin absorbția de către Ana Hotels a societății Astoria Eforie Nord va simplifica structura de grup și va conduce la centralizarea activităților de management la nivelul unei singure societăți, precum și creşterea flexibilităţii în procesul decizional pe fiecare linie de afaceri, cu impact pozitiv asupra reducerii costurilor administrative la nivelul grupului, se precizează în proiectul de fuziune.
În urma realizării acestei fuziuni, se vor elimina sarcinile administrative redundante care sunt în prezent impuse de funcționarea ca entități juridice separate: necesitatea întocmirii de situații financiare separate pentru cele două societăți, consolidării la nivel de grup a rapoartelor interne ale celor două societăți, necesitatea includerii tranzacțiilor între cele două societăți în dosarul preţurilor de transfer. Fuziunea va conduce la fluidizarea și îmbunătățirea procesului de execuție, dar și la asigurarea unei politici de management unitare, ca urmare a dispariției structurilor administrative paralele și formării unei structuri unice, potrivit proiectului de fuziune.