„Azi a fost ședință la CNAIR cu autostrăzile Moldovei. Acum la cald voi face referire doar la SF-ul de pe tronsonul Tg.Mureș – Tg.Neamt. SF-ul a fost RESPINS atât din punct de vedere CANTITATIV, cât și CALITATIV de către CNAIR”, spune militantul pentru A8.
Potrivit lui, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a formulat mai multe observații, cuprinse într-un document de 27 pagini. Urtoi spune că, în aceste condiții, Asociația Împreună Pentru A8 a solicitat un termen pentru finalizarea răspunsurilor, iar realizatorii studiului, spaniolii de la Accciona, ar fi spus că până luni, 6 Septembrie CNAIR va primi un termen concret.
Legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş,
a fost adoptată pe 7 noiembrie 2018 în plenul Camerei Deputaţilor. Ministerul Transporturilor este desemnat drept coordonator al proiectului de investiţii.
Iniţiatorii legii criticau întârzierile Guvernului, care îşi propunea ca abia în 2021 să înceapă realizarea studiilor de fezabilitate pentru această autostradă. Pe 7 mai 2021, CNAIR
a dat ordinul de începere pentru completarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni.
Citește și
Ioniţă (CNAIR): Există o incapacitate constatată la proiectantul sectorului Tîrgu Mureş-Târgu Neamţ din A8; îl monitorizăm permanent
Autostrada A8 ar trebui finalizată până în 2030 – amendament la legea Autostrăzii Unirii