Virgil Popescu: Decarbonarea nu se poate face fără energie nucleară

Energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, după reuniunea ministerială a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul Energiei şi Climei (P-TECC), desfăşurată în Polonia, la Varşovia, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 23 sept. 2021, 21:42
Virgil Popescu: Decarbonarea nu se poate face fără energie nucleară

„Am transmis că energie înseamnă securitate, iar procesul de decarbonare nu se poate fără energie nucleară. Totodată, în cadrul întâlnirii cu partenerii noştri din SUA am discutat despre cooperarea în domeniul energiei în contextul aniversării a 10 ani de la încheierea parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi al Acordului România-SUA pentru cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă. Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună cu partenerii noştri din SUA pentru a ne promova securitatea energetică şi climatică, pentru a dezvolta proiecte pentru cooperare în domeniul nuclear, dar şi pentru dezvoltarea industriei de metale rare în România. Am avut discuţii fructuoase şi cu colegii mei din Polonia, Serbia şi Ucraina în ceea ce priveşte dezvoltarea unor proiecte comune de investiţii pentru întărirea securităţii energetice”, a spus Popescu.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Energiei, oficialul român a pledat pentru adoptarea unei viziuni strategice privind dezvoltarea sistemului nostru energetic care sa fie centrată pe atenuarea schimbărilor climatice şi pe asigurarea unei tranziţii juste şi echitabile.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat joi, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul energiei şi climei (P-TECC), care s-a desfăşurat la Varşovia, Polonia.

Evenimentul, organizat sub patronajul secretarului SUA al Energiei, Jennifer Granholm, şi al ministrului pentru Climă şi Mediu al Poloniei, Michal Kurtyka, a reunit reprezentanţi de nivel înalt din partea Comisiei Europene şi statelor participante la P-TECC.

În marja reuniunii, ministrul român al Energiei a avut întrevederi atât cu Jennifer Granholm şi cu reprezentantul special al Poloniei pentru infrastructura energetică strategică, Piotr Naimski, cât şi cu viceprim-ministrul şi ministrul pentru Minerit şi Energie al Serbiei, Zorana Mihajlovic, şi cu ministrul energiei al Ucrainei, German Galushchenko.

Te-ar mai putea interesa și
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de monitorizare cu o brățară electronică
Curtea de Casaţie a Franţei, cea mai înaltă jurisdicţie franceză, a respins miercuri recursul fostului preşedinte al Republicii, Nicolas Sarkozy, pentru corupţie şi trafic de influenţă,......
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
Doar 25% dintre românii de peste 15 ani au fost în vacanță anul trecut. Media UE e de 63%
România se numără printre ţările Uniunii Europene cu cele mai reduse proporţii de cetăţeni care merg în vacanţă, ...
Renault nu se opune fuziunii dintre Nissan și Honda
Renault nu se opune fuziunii dintre Nissan și Honda
Producătorul francez de automobile Renault, cel mai mare acționar al Nissan, este deschis, în principiu, fuziunii producătorului ...
Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului 6, crede că România nu ar mai trebui să indexeze salariile și pensiile la anul și să taie cheltuielile statului
Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului 6, crede că România nu ar mai trebui să indexeze salariile și pensiile la anul ...
Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Ciprian Ciucu afirmă că Guvernul trebuie să oprească indexarea salariilor şi ...