„Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (…) Am căutat să avem două reguli clare: apariţia unui caz de îmbolnăvire (de COVID-19) într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.
Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri va fi prezentată o situaţie referitoare la numărul de clase care au avut activitatea fizică suspendată din motiv de îmbolnăvire cu COVID-19.
Sorin Cîmpeanu a mai afirmat, luni, că „singurul” lucru eficient care poate fi făcut pentru a păstra sănătatea copiilor este ca toate persoanele din jurul lor să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2.
„Înţelegem foarte bine temerea oricărui părinte pentru sănătatea propriului copil. Este o temere justificată. Avem nevoie de înţelegere între părinţi, profesori şi autorităţi, avem nevoie de înţelegerea importanţei educaţiei, avem nevoie să înţelegem că nu mai putem face copiii să plătească aşa cum nu de puţine ori am făcut-o în ultima perioadă de timp, din păcate, pentru greşelile noastre, ale adulţilor. Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi copiilor nevaccinaţi, lucrurile stau exact invers. Dacă ne interesează într-adevăr sănătatea lor, ce putem să facem fiecare dintre noi, singurul lucru eficient pe care-l putem face fiecare dintre noi, dintre cei care spunem că ne interesează sănătatea propriilor copii, este să mergem să ne vaccinăm”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.