Lafarge: „Oraşul viitorului” trebuie să aibă locuinţe individuale, accesibile şi eficiente energetic

"Oraşul viitorului" din România trebuie să includă case accesibile şi eficiente energetic şi să satisfacă preferinţa populaţiei pentru locuinţe individuale, a declarat marţi Sonia Artinian, CEO Lafarge România.
Economica.net - mar, 28 mai 2013, 11:08
Lafarge:

„Oraşul viitorului din România va fi un «oraş mic», dacă luăm în considerare evoluţia demografică şi a ratei de urbanizare”, a spus Artinian la conferinţa „Cities of tomorrow”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi MEDIAFAX.

Statele lumii va trebui să deruleze investiţii importante pentru a asigura sustenabilitatea şi viabilitatea sistemelor economice, potrivit CEO-ului Lafarge România.

România trebuie să crească oferta de locuinţe noi şi să rezolve problemele legate de clădirile vechi, în contextul în care fondul locuibil şi eficienţa energetică sunt în prezent sub media europeană, potrivit sursei citate.

În plus, dezvoltarea infrastructurii este un aspect esenţial pentru competivitatea României, a punctat şeful producătorului de materiale de construcţii.

Artinian a afirmat că oraşele vor creşte, dar nu se vor putea extinde la nesfârşit, fiind nevoie să fie compacte şi să aibă clădiri sustenabile, care să poată fi integrate.

Pentru dezvoltarea viitoare a oraşelor din România va fi nevoie atât de implicarea autorităţilor, cât şi de finanţări din partea companiilor private, care pot juca astfel un rol important.

Potrivit reprezentantului Lafarge, autorităţile trebuie să acţioneze pentru dezvoltarea oraşelor, dar este nevoie de echilibru între măsurile luate la nivel local şi cele de la nivel naţional.

În construirea unor oraşe mai compacte, mai durabile şi mai conectate, România ar putea lua în considerare şi exemple din alte ţări, a mai spus Artinian.

Prezentă la eveniment, Veronika Wolf, project manager Zero Emission Park Germania, proiect finanţat de guvernul german care vizează revitalizarea şi dezvoltarea durabilă a parcurilor industriale, a prezentat trei astfel de exemple. Proiectele, toate în Germania, au constat în transformarea unor vechi zone industriale în arii dezvoltate durabil din punct de vedere social, ecologic şi economic. În urma implementării acestor proiecte companiile şi locuitorii din zonele respective au beneficiat de costuri mai reduse cu energia şi cu transportul.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Ciolacu merge la Londra, la Forumul Economic România-Marea Britanie. Se va întâlni cu prim-ministrul britanic
Premierul Ciolacu merge la Londra, la Forumul Economic România-Marea Britanie. Se va întâlni cu prim-ministrul britanic
Prim-ministrul Marcel Ciolacu va efectua o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în zilele de 12 şi 13 noiembrie, unde va avea întrevederi cu premierul Keir Starmer, cu......
Probleme cu plățile la Revolut. Un număr limitat de clienți nu au putut folosi aplicația
Probleme cu plățile la Revolut. Un număr limitat de clienți nu au putut folosi aplicația
În această dimineață a fost o indisponibilitate temporară pentru un număr limitat de clienți Revolut. Indisponibilitatea ...
Efect al alegerii lui Trump: companiile energetice ruse au crescut pe bursa din Moscova
Efect al alegerii lui Trump: companiile energetice ruse au crescut pe bursa din Moscova
Victoria republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA a revigorat așteptările traderilor occidentali, ...
Începe programul Rabla pentru tractoare. Fermierii sub 40 de ani vor primi 44.000 de euro dacă dau la schimb o mașină agricolă uzată
Începe programul Rabla pentru tractoare. Fermierii sub 40 de ani vor primi 44.000 de euro dacă dau la schimb o mașină ...
Administrația Fondului pentru Mediu va acorda 36.750 de euro fermierilor de peste 40 de ani și 44.000 de euro celor sub ...