Elon Musk speră ca Tesla să poată asambla până la 10.000 de mașini pe săptămână la uzina din Germania

Elon Musk a transformat uzina Tesla din Germania, aflată încă în construcție, într-un adevărat târg german de toamnă. Producția va începe în noiembrie.
Robert Stan - Dum, 10 oct. 2021, 21:56
Elon Musk speră ca Tesla să poată asambla până la 10.000 de mașini pe săptămână la uzina din Germania

Reflectoare dansând haotic, efecte luminoase, boxe urlând și chiar o roată din care curajoșii puteau admira întregul ansamblu de clădiri au transformat sâmbătă, pentru câteva ore, viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin într-un adevărat festival al toamnei.

În încercarea de a cuceri simpatia localnicilor care și-au clamat de mai multe ori dezaprobarea pentru construirea unei uzine de mașini într-un loc până acum liniștit, Elon Musk, șeful Tesla, a pus la cale un „Mega-Fest” plin de veselie și culoare.

Pe lângă mâncare, muzică și distracție, doritorii au putut efectua vizite în interiorul uzinei aflată la doar câteva zile de intrarea în producție. Transportați cu mici autobuze electrice, curioșii au putut chiar vedea roboții de pe liniile de asamblare executând o coregrafie bine pusă la punct de inginerii Tesla.

„Vă invităm să descoperiți fabrica noastră mergând de-a lungul liniilor de asamblare. Veți avea șansa de a vedea cum sunt topite, presate și asamblate tone de metal brut pentru a rezulta vehiculul nostru Model Y”, scria pe fluturașii meniți să atragă germanii în halele proaspăt vopsite, ticsite cu echipamente de asamblare a vehiculelor.

În ciuda atmosferei de festival, germanii care au acceptat invitația lui Musk de a vizita uzina Tesla știau precis cât de important este pentru șeful companiei americane să își atragă simpatia lor. Fără ei, imensa construcția ar fi doar un mamut din metal pentru că unele avize nu au fost încă eliberate de autorități.

În opinia lui Elon Musk, uzina ar trebui să înceapă producția de serie încă de luna viitoare și să ajungă, treptat, la o capacitate cuprinsă între 5.000 și 10.000 de vehicule pe săptămână. Cu toate acestea, „demararea asamblării sună frumos, dar producția de volum este partea dificilă. Va dura mai mult pentru a ajunge la producția de volum decât a fost nevoie pentru a construi fabrica”, a admis Elon Musk.

La capacitate maximă, uzina Tesla din Germania ar trebui să asambleze anual circa 500.000 de mașini electrice, mai mult decât dublu față de producția cumulată de astfel de vehicule a întregii industrii germane din prezent.

Mai mult decât atât, lângă uzina de mașini va fi dezvoltată și una de baterii. Grație unei investiții de cinci miliarde de euro, aceasta ar trebui să ajungă la o capacitate de 50 GWh, depășind capacitatea viitoarei uzine similare din Salzgitter a grupului german Volkswagen.

Odată ce mastodonții de metal vor fi gata, problema lui Elon Musk și a întregului său consiliu director va fi găsirea unui număr suficient de persoane dispuse să muncească pentru a produce baterii și mașini Tesla. Tocmai de aceea, șeful companiei a anunțat că așteaptă să aplice pentru job-uri oameni „din toată Europa”.

Citește și:

– Tesla transformă temporar uzina sa din Germania în „târg”

Te-ar mai putea interesa și
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari a încheiat un contract de market maker pentru acțiunile sale cu InterCapital
Purcari Wineries Public Company Limited a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că, în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr.5/2018 privind emitenții de......
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis ...
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...