„În continuare să prezentaţi dumneavoastră şi directorul de la Poşta Română toate lucrurile care ţin de ce s-a găsit acolo, de câte contracte, de câte pierderi s-au constatat, pentru că altfel rămâne doar informaţia cât are salariul managerul. Dacă nu prezintă foarte clar cum s-au angajat 6.000 de oameni, cum s-a constatat 200 milioane pierderi, de care nu ştia nimeni, nu o să se înţeleagă de ce nu doresc investitorii să vină. Dacă nu explicăm, primim lecţii de la cei care au băgat Poşta în faliment”, i-a spus Ponta lui Nica, miercuri, la începutului şedinţei de guvern.
Premierul a arătat că Guvernul va adopta o serie de măsuri de sprijinire a restructurării Poştei Române.
Niciun potenţial investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Naţionale Poşta Română, până marţi, la expirarea termenului, un motiv fiind situaţia financiară a companiei, iar altul noua datorie stabilită de ANAF, a declarat directorul general al companiei, Ion Smeeianu, într-o conferinţă.
Potenţialii investitori interesaţi să participe la privatizarea Poştei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, după ce ANAF a calculat, în urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
„ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 milioane de lei, aferente perioadei 2003-2012. Controlul a fost efectuat la cererea Ministerului pentru Societatea Informaţională”, au declarat agenţiei MEDIAFAX, săptămâna trecută, surse din companie.
În total, compania are în prezent obligaţii fiscale ce depăşesc 240 milioane de lei.
Smeeianu a afirmat că situaţia financiară negativă a Poştei şi datoria calculată de ANAF, de 107 milioane de lei, au avut ca efect apariţia unei reticenţe din partea potenţialilor investitori.
Anul trecut, Poşta Româna a consemnat pierderi de 53 milioane de lei, comparativ cu 181 milioane de lei în 2011, la venituri de 1,255 miliarde de lei.