Al doilea drum expres din România: UMB a început lucrările de decopertare pe DX Brăila – Galați – Drulă

Constructorul român Dorinel Umbrărescu a început lucrările de decopertare a stratului vegetal pentru Drumul Expres Brăila - Galați, potrivit fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă. Acesta este al doilea proiect de drum expres din România pentru care se încep lucrările, după Craiova - Pitești.
Ion Dobreanu - lun, 11 oct. 2021, 13:35
Al doilea drum expres din România: UMB a început lucrările de decopertare pe DX Brăila - Galați - Drulă

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați”, spune fostul șef al Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

dx braila galati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El amintește că a participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor două orașe și pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.

Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni.

„Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023”, estimează Cătălin Drulă.

El mai spune că pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galați (ce ar trebui să înceapă și ea în următoarele săptămâni) a cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluție.

Pe 15 aprilie 2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Proiectarea și Execuția Drumului Expres Brăila – Galați” cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 371,42 milioane de lei fără TVA. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

 

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Te-ar mai putea interesa și
NATO se teme de noi atacuri
NATO se teme de noi atacuri
NATO se teme de noi acte de sabotaj şi atacuri cibernetice ce ar putea avea loc pe teritoriul Alianţei Nord-Atlantice, a avertizat un diplomat de rang înalt pe marginea reuniunii miniştrilor de......
ONU a lansat un apel pentru a strânge 47,4 miliarde de dolari, bani destinați ajutorului pentru 190 milioane de oameni
ONU a lansat un apel pentru a strânge 47,4 miliarde de dolari, bani destinați ajutorului pentru 190 milioane de oameni
ONU a lansat miercuri un apel umanitar pentru strângerea sumei de 47,4 miliarde de dolari, pentru a ajuta 190 de milioane ...
În 2025, marile companii își vor crește cererea pentru servicii de retenție, upskilling și digitalizare – ARC Consulting
În 2025, marile companii își vor crește cererea pentru servicii de retenție, upskilling și digitalizare – ARC Consulting
ARC Consulting, o companie antreprenorială românească, specializată în recrutarea de membri ai consiliilor de administrație, ...
Costul orar al forței de muncă, creștere cu 17,12% în T3 2024 față de T3 2023
Costul orar al forței de muncă, creștere cu 17,12% în T3 2024 față de T3 2023
Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o creştere de ...