Reorganizare intragrup: Vodafone Romania Technologies absoarbe furnizorul de servicii de call center Vodafone Shared Services Romania. Data fuziunii – 31 martie 2022

Furnizorul de servicii de call center Vodafone Shared Services Romania SRL (VSSR) va fi absorbit de firma Vodafone Romania Technologies SRL (VRT). În urma fuziunii, VSSR va fi dizolvată fără să intre în lichidare, iar tot patrimoniul său va fi transmis, prin transfer universal, către VRT. După fuziune, Vodafone Romania Technologies SRL va fi deţinută integral de Vodafone Romania SA. Fuziunea va produce efecte la 31 martie 2022, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Cristina Şomănescu - joi, 28 oct. 2021, 22:22
Reorganizare intragrup: Vodafone Romania Technologies absoarbe furnizorul de servicii de call center Vodafone Shared Services Romania. Data fuziunii – 31 martie 2022

Furnizorul de servicii de call center Vodafone Shared Services Romania SRL (VSSR) va fi absorbit de Vodafone Romania Technologies SRL (VRT), care operează centrul de tehnologie al Vodafone, reiese din proiectul de fuziune din grupul Vodafone, publicat recent în Monitorul Oficial şi consultat de Economica.net.

  • Proiectul de fuziune a fost întocmit și aprobat de către administratori, membri ai Consiliului de Administrație ai VRT SRL şi membrii Consiliului de Administraţie al VSSR SRL, la data de 20 septembrie 2021 şi a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Data efectivă a fuziunii, adică data la care fuziunea va produce efecte juridice, e 31 martie 2022.

La 31 martie 2022, tot patrimonial firmei VSSR va fi transferat către societatea absorbantă – Vodafone Romania Technologies SRL. Începând cu 31 martie 2022, Vodafone Romania Technologies SRL va continua activităţile societăţii pe care a absorbit-o, se arată în proiectul de fuziune.

Drepturile și obligațiile care derivă din contractele individuale de muncă ale salariaților societății absorbite – VSSR SRL – astfel cum acestea vor fi în vigoare la data efectivă a fuziunii – 31 martie 2022 – vor fi transferate societății absorbante. 146 de contracte individuale de muncă vor fi transferate firmei Vodafone Romania Technologies, conform proiectului de fuziune consultat de Economica.net.

Detaliile fuziunii

Societățile care fuzionează fac parte din grupul Vodafone. Ambele sunt controlate de Vodafone Romania.

Pe de o parte, Vodafone Romania SA deţine 95,238095% din capitalul social al Vodafone Romania Technologies SRL – societatea absorbantă. Activitatea principală a societății absorbante constă în servicii din domeniul IT şi de reţea, prestate către entități din cadrul grupului Vodafone.

Pe de altă parte, Vodafone Romania SA controlează şi firma care urmează să fie absorbită – VSSR SRL. VSSR a fost înfiinţată în anul 2014. Principala sa activitate a fost să ofere suport clienţilor din grupul Vodafone din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Irlanda, pentru solicitările referitoare la facturi, plăţi, administrarea conturilor, remedierea conexiunilor de date. „În ultimii ani, în urma deciziilor la nivel de grup legate de strategia de locații pentru centrele de servicii specifice, activitatea de call center s-a diminuat considerabil astfel încât, în prezent, activitățile predominante sunt în sfera serviciilor antifraudă, prestate pentru alte societăți din grup, precum și activități suport legate de desfășurarea activității societății în domenii precum: resurse umane, financiar, juridic, securitatea întreprinderii”, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Fuziunea dintre cele două firme va conduce, între altele, la:

  • Centralizarea şi simplificarea conducerii societăţilor, măsură care va duce la înregistrarea unor economii substanţiale;
  • Simplificarea procedurilor de raportare contabile şi financiare folosite faţă de autorităţi şi faţă de acţionarii din grup;
  • Eliminarea formalităţilor corporative ale societăţii absorbite (şedinte ale adunărilor generale şi ale consiliilor de administraţie) şi a cheltuielilor aferente acestora, conform proiectului de fuziune dintre cele două firme, obţinut de Economica.net.

Ca efect al fuzinii, tot patrimoniul VSSR se transmite, prin transfer universal, către firma Vodafone Romania Technologies SRL, iar VSSR se va dizolva fără să intre în lichidare, urmând să fie radiată din Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti.

„Astfel, scopul final al procesului de fuziune este acela de a asigura îndeplinirea, în condiții optimizate, a funcțiilor-suport necesare prestării serviciilor și activităților specifice de tipul back office, activități de call center – voce, activităţi de web back office, web chat, servicii de monitorizare a sistemului de management privind frauda, activităţi conform instrucțiunilor primite de la call center și de la departamentul de back office, activități financiare și de suport IT, și de a crea condiții pentru dezvoltarea unei companii de servicii integrate, optimizată din punct de vedere al costurilor, cu capabilități interne și parteneriate care să asigure flexibilitate și agilitate”, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Prima de fuziune se determină ca diferența dintre valoarea activului net aportat și valoarea cu care a crescut capitalul social al societății absorbante. „În cazul de față, prima de fuziune va fi în final în valoare de 1.844.090 lei”, se arată în proiectul de fuziune obţinut de Economica.net.

Asociaţii Vodafone Romania Technologies SRL (VRT) sunt:

  • Vodafone Romania SA cu o cotă de participare de 95,23809%;
  • VSSR cu o cotă de participare la capitalul social al firmei de 4,76191%.

La 31 martie 2021 (data de referinţă din proiectul de fuziune – data situaţiilor financiare ale celor două firme implicate în fuziune, utilizate pentru a se stabili condiţiile fuziunii), asociaţii Vodafone Shared Services Romania SRL (VSSR), firma care urmează să fie absorbită de VRT, erau:

  • Vodafone Romania SA cu o cotă de 90,47619%;
  • Vodafone Romania Technologies şi Vodafone Romania E-Payments, fiecare cu o cotă de participare de 4,761905%.

Structura asociaţilor firmei VRT s-a schimbat după ce Vodafone Romania E-Payments a cedat firmei Vodafone Romania SA părţile sociale deţinute în firmă, la data de 8 iunie 2021, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Prin urmare, la data publicării proiectului de fuziune, asociaţii VSSR sunt:

  • Vodafone Romania SA cu o cotă de 95,238095%;
  • Vodafone Romania Technologies – cu 4,761905%.

După fuziune, Vodafone Romania Technologies SRL va fi deţinută integral de Vodafone Romania SA.

Vodafone Shared Services Romania a încheiat primul an al crizei sociale şi sanitare, generate de Covid, cu pierderi şi cel mai mic număr mediu de salariaţi de la înfiinţare.

VSSR SRL a avut afaceri nete de 28,44 milioane de lei în anul 2020, cu peste 22% mai mici decât cele realizate în anul 2019. VSSR a mers în pierdere în anul 2020 după ce în anul 2019 a realizat marjă de profit net de circa 11%, reiese din bilanţurile firmei, comparate de Economica.net. Circa 4,29 de milioane de lei e pierderea netă cu care Vodafone Shared Services Romania a încheiat anul 2020. Firma a mai avut pierdere în anul 2017, potrivit bilanţurilor societăţii, comparate de Economica.net.
Firma a lucrat cu un număr mediu de 123 de angajaţi în anul 2020, cel mai mic din istoria firmei. Numărul mediu de angajaţi ai societăţii a scăzut continuu din 2015 încoace şi a ajuns în 2020 să fie de aproape trei ori mai mic decât cel avut de Vodafone Shared Services Romania în anul 2015.

Vodafone Romania Technologies SRL a revenit pe profit în anul 2020 şi a avut cel mai mare număr mediu de angajaţi din istoria firmei.

Vodafone Romania Technologies SRL, firma care absoarbe VSSR, a avut afaceri nete de 508,12 milioane de lei în anul 2020, cu 36,95% mai mari decât cele realizate în anul 2019. Firma revine pe profit în 2020, după un an în care a avut pierdere. Concret, VRT a avut marjă de profit net de 1,14% în anul 2020, după ce în anul 2019 a avut pierdere netă de 9,54 de milioane de lei. Societatea a avut un număr mediu de 2298 de angajaţi în 2020, cu 560 de oameni în plus faţă de nivelul anului 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...