Veniturile grupului Medicover, avans de 43% în primele 9 luni

Medicover a înregistrat în primele nouă luni ale anului în curs o creştere de 43%, faţă de perioada similară din 2020, veniturile totale depăşind un miliard de euro, conform unui comunicat al companiei internaţionale de servicii de sănătate şi diagnostic
AGERPRES - lun, 08 nov. 2021, 12:06
Veniturile grupului Medicover, avans de 43% în primele 9 luni

Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici şi spitale Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Faţă de perioada echivalentă a anului 2020, rezultatele reflectă o revenire a activităţii medicale pe majoritatea pieţelor, precum şi cerere pentru noi servicii, în contextul pandemiei Covid-19.

„Rămânem optimişti la capitolul previziuni pe termen mediu şi scurt. Ultimele luni au demonstrat clar forţa modelului nostru de afaceri şi cererea susţinută pentru serviciile pe care le oferim. Unul dintre aspectele acestei pandemii credem că va fi reprezentat de o mai bună conştientizare şi înţelegere a nevoii de servicii medicale preventive şi de diagnosticare de calitate din partea publicului larg şi a autorităţilor”, a declarat Fredrik Ragmark, director general al Medicover.

La nivel internaţional, în primele nouă luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 33%, până la 519,7 milioane de euro, ajungând la circa 1,5 milioane de abonaţi, cu 11,2% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri în creştere cu 55,9% după primele trei trimestre, atingând valoarea de 497,1 milioane de euro. În acest interval, au fost efectuate 97,5 milioane de teste de laborator în ţările în care compania este prezentă, cu peste 30% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 4,4 milioane au fost teste asociate Covid-19.

„Performanţa înregistrată de Medicover România în primele nouă luni ale anului este rezultatul direct al eforturilor personalului nostru, care a fost în prima linie de îngrijire a pacienţilor COVID-19, al investiţiilor în aparatură medicală de ultimă generaţie, cât şi al atragerii unor medici de top. Ne continuăm misiunea de a avea grijă de sănătatea pacienţilor noştri şi construim un mediu sigur pentru angajaţi şi pacienţii noştri”, a declarat Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover din România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele nouă luni ale anului cu 39,9%, comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 126,5 milioane de euro. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,6%.

„Synevo România a continuat anul acesta extinderea reţelei de laboratoare şi centre de recoltare, completată de o dezvoltare a portofoliului de servicii, în special în categoria de teste de diagnostic avansat, precum cele genetice. Totodată, căutăm constant soluţii inovatoare pentru a susţine prevenţia în rândul fiecărui segment de pacienţi şi pentru a îmbunătăţi experienţa acestora în centrele noastre de recoltare. Recent, am lansat în premieră pentru piaţa locală o tehnologie bazată pe Realitate Virtuală, menită să scadă anxietatea resimţită de copii în procesul de recoltare. Vom continua să investim, în egală măsură, în pregătirea personalului şi dotarea centrelor cu echipamente de ultimă generaţie pentru a oferi pacienţilor din întreaga ţară acces facil la servicii de diagnostic de cea mai bună calitate”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

Medicover România şi Synevo România fac parte din Medicover, companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, fondată în 1995. Compania oferă o gamă completă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare. Pieţele principale ale Medicover sunt Polonia şi Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro şi peste 32.000 de angajaţi.

Medicover România este prezentă pe piaţă din 1995. Compania are o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea şi Craiova, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere.

Synevo este un furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2020, Synevo România administra o reţea naţională de 19 laboratoare şi 126 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând peste 13 milioane de teste pe parcursul întregului an

Te-ar mai putea interesa și
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea transporturilor maritime internaţionale şi a ordinii internaţionale, a......
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Pentru că urmează o perioadă cu multe zile libere, unele în care ne vom putea permite luxul de a ne relaxa, de a petrece ...
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Amenzile acordate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei se vor plăti chiar dacă se vor ataca ulterior, iar ...
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Retailerul alimentar Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold Delhaize, a continuat anul trecut investițiile ...