Europa, în afara tendinţei mondiale de scădere a numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19 – raport OMS

 Europa s-a demarcat în ultima săptămână de tendinţa de scădere în intensitate a pandemiei la nivel global, înregistrând o creştere cu 7% a numărului de cazuri de COVID-19 faţă de săptămâna anterioară, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 10% în această regiune, potrivit raportului epidemiologic publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
AGERPRES - mie, 10 nov. 2021, 15:37
Europa, în afara tendinţei mondiale de scădere a numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19 - raport OMS

Creşterea numărului de infectări în restul lumii a fost de doar 1%, iar cel a deceselor a scăzut la 4%, reprezentând 3,1 milioane de cazuri noi şi 48.000 de decese suplimentare în ultimele şapte zile.

Africa a fost cealaltă regiune unde a avut loc o uşoară creştere a noilor contagieri (3%), dar pe acest continent a fost raportată şi o puternică scădere a numărului de decese (-27%).

De la începutul pandemiei, numărul total al cazurilor de COVID-19 din întreaga lume a ajuns la aproape 250 de milioane, iar cel al deceselor a depăşit pragul de 5 milioane.

Potrivit raportului săptămânal al OMS, incidenţa a ajuns în prezent în Europa la 208,9 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu mult mai mare decât cea înregistrată în a doua regiune cu o rată înaltă a infectărilor, continentul american, unde au fost raportate 68,6 cazuri la 100.000 de locuitori.

Statele Unite rămân ţara cu cu cele mai multe infectări zilnice pe parcursul a şapte zile (510.000), o tendinţa care s-a păstrat pe aproape întreaga durată a pandemiei, cu excepţia celui de-al doilea trimestru al anului 2021, când un val violent de COVID-19 a lovit India, care a devenit cea mai afectată ţară a lumii în acea perioadă.

În urma Statelor Unite s-au plasat Rusia, Marea Britanie, Turcia şi Germania, în această ordine, în clasamentul ţărilor cu cele mai multe infectări în ultimele şapte zile. În Germania, progresia a fost cea mai semnificativă, înregistrând o creştere cu 29% a numărului de cazuri.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a avertizat miercuri că acest continent ar putea însuma jumătate de milion de decese asociate COVID-19 până la începutul lunii februarie 2022, dacă se menţine actuala tendinţă de creştere.

Potrivit lui Hans Kluge, 43 de ţări din regiunea europeană a OMS, care include 53 de state din Europa şi Asia centrală, între care Rusia şi mai multe foste republici sovietice, „se confruntă cu o tensiune crescută sau extremă” asupra capacităţii spitalelor în această perioadă.

Te-ar mai putea interesa și
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” din Pitești
Construcții Erbașu va construi stadioanele „Gheorghe Hagi” din Constanța și „Nicolae Dobrin” ...
Compania Construcții Erbașu a anunțat semnarea contractelor de proiectare și execuție pentru 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 „𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐇𝐚𝐠𝐢” din......
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Acum avem prea mult: România exportă mai mult de un sfert din producția națională de gaze, azi
Datele operatorului rețelei naționale de transport a gazelor, Transgaz, de la miezul zilei arată că, azi, România exportă ...
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO a deschis în Prahova al șaptelea centru de numărare și sortare a ambalajelor cu garanție
RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a deschis al șaptelea centru regional de numărare și sortare ...
Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii „cât mai repede” din Liban
Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii „cât mai repede” din Liban
Turcia a denunţat marţi o "tentativă de invazie ilegală" în Liban şi a cerut Israelului să-şi retragă soldaţii ...