Europa, în afara tendinţei mondiale de scădere a numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19 – raport OMS

 Europa s-a demarcat în ultima săptămână de tendinţa de scădere în intensitate a pandemiei la nivel global, înregistrând o creştere cu 7% a numărului de cazuri de COVID-19 faţă de săptămâna anterioară, în timp ce numărul deceselor a crescut cu 10% în această regiune, potrivit raportului epidemiologic publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
AGERPRES - mie, 10 nov. 2021, 15:37
Europa, în afara tendinţei mondiale de scădere a numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19 - raport OMS

Creşterea numărului de infectări în restul lumii a fost de doar 1%, iar cel a deceselor a scăzut la 4%, reprezentând 3,1 milioane de cazuri noi şi 48.000 de decese suplimentare în ultimele şapte zile.

Africa a fost cealaltă regiune unde a avut loc o uşoară creştere a noilor contagieri (3%), dar pe acest continent a fost raportată şi o puternică scădere a numărului de decese (-27%).

De la începutul pandemiei, numărul total al cazurilor de COVID-19 din întreaga lume a ajuns la aproape 250 de milioane, iar cel al deceselor a depăşit pragul de 5 milioane.

Potrivit raportului săptămânal al OMS, incidenţa a ajuns în prezent în Europa la 208,9 de cazuri la 100.000 de locuitori, cu mult mai mare decât cea înregistrată în a doua regiune cu o rată înaltă a infectărilor, continentul american, unde au fost raportate 68,6 cazuri la 100.000 de locuitori.

Statele Unite rămân ţara cu cu cele mai multe infectări zilnice pe parcursul a şapte zile (510.000), o tendinţa care s-a păstrat pe aproape întreaga durată a pandemiei, cu excepţia celui de-al doilea trimestru al anului 2021, când un val violent de COVID-19 a lovit India, care a devenit cea mai afectată ţară a lumii în acea perioadă.

În urma Statelor Unite s-au plasat Rusia, Marea Britanie, Turcia şi Germania, în această ordine, în clasamentul ţărilor cu cele mai multe infectări în ultimele şapte zile. În Germania, progresia a fost cea mai semnificativă, înregistrând o creştere cu 29% a numărului de cazuri.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a avertizat miercuri că acest continent ar putea însuma jumătate de milion de decese asociate COVID-19 până la începutul lunii februarie 2022, dacă se menţine actuala tendinţă de creştere.

Potrivit lui Hans Kluge, 43 de ţări din regiunea europeană a OMS, care include 53 de state din Europa şi Asia centrală, între care Rusia şi mai multe foste republici sovietice, „se confruntă cu o tensiune crescută sau extremă” asupra capacităţii spitalelor în această perioadă.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul ungar anunță că va crește cu 40% salariul minim în următorii trei ani
Guvernul ungar anunță că va crește cu 40% salariul minim în următorii trei ani
Ungaria a anunţat că va majora cu 40% salariul minim în următorii trei ani, o decizie care ar urma să susţină redresarea economiei, dar, spun criticii, ar putea alimenta inflaţia, transmite......
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont din Predeal. Hotelul a fost scos la licitație din ...
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte ...
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde de lei
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, din România au crescut în luna octombrie, ...