Potrivit cercetării, patru din cinci respondenţi (81%) consideră că „a fi cu un pas înaintea atacatorilor este o luptă constantă, iar costul este nesustenabil”, această pondere fiind în creştere cu 12% faţă de anul trecut.
De asemenea, în timp ce 82% dintre respondenţii sondajului şi-au majorat bugetele de securitate cibernetică anul trecut, numărul atacurilor de succes (care includ accesul neautorizat la date, aplicaţii, servicii, reţele sau dispozitive) a crescut, în medie, cu 31% în comparaţie cu datele din 2020, la 270 de atacuri/companie.
În acelaşi timp, raportul evidenţiază că, deşi două treimi (67%) dintre organizaţii consideră că ecosistemul lor este sigur, atacurile indirecte au reprezentat 61% dintre toate atacurile cibernetice din acest an, în creştere faţă de 44% în anul anterior.
Totodată, studiul a identificat un grup mic de companii – Cyber Champions – care nu numai că excelează la rezilienţa cibernetică, ci se şi aliniază la strategia de afaceri pentru a obţine rezultate mai bune şi un randament mai bun al investiţiilor în securitatea cibernetică.
Accenture Research a intervievat, în perioada martie – aprilie, 4.744 de directori de companii cu venituri anuale de cel puţin 1 miliard dolari din 23 de industrii şi 18 ţări din America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia-Pacific. Pentru a defini patru niveluri de rezilienţă cibernetică, a fost efectuată o analiză pe un eşantion de 3.455 de organizaţii, Cyber Champions reprezentând 5% dintre acestea.
Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilităţi de top în domeniul digital, cloud şi securitate, cu 624.000 de angajaţi în peste 120 de ţări.