ING Bank România a obţinut în trimestrul 3 un profit net în creştere cu 42%

ING Bank România a obţinut un profit net de 630 de milioane de lei, în trimestrul 3 din acest an, în creştere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, potrivit unui comunicat al băncii.
AGERPRES - joi, 25 nov. 2021, 11:42
ING Bank România a obţinut în trimestrul 3 un profit net în creştere cu 42%

Veniturile totale au ajuns la 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 9%, în timp ce depozitele atrase s-au situat la 48,6 miliarde de lei (+13%), iar portofoliul de credite a depăşit 32 de miliarde de lei (+15%).

Producţia de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depăşit nivelurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În acelaşi timp, banca a menţinut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieţei, de 3,7%.

„Creditarea a accelerat în al treilea trimestru. În segmentul persoanelor fizice, clienţii noştri au obţinut cu 54% mai multe credite faţă de nivelurile înregistrate anul trecut. În acelaşi timp, am menţinut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieţei, de 3,7%. Aceasta indică un portofoliu sănătos, pe care l-am construit prin politica ING de creditare responsabilă. Pentru IMM Invest am epuizat plafonul alocat în 2021 (1,1 miliarde de lei). În consecinţă, am primit o alocare suplimentară de 400 de milioane de lei, disponibilă clienţilor noştri până la sfârşitul anului. A fost un trimestru bun, cu evoluţii pozitive pentru indicatorii financiari pe de o parte, dar şi multe lansări de produse pe de altă parte. Optimizarea costurilor, evoluţia creditării şi în special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o creştere a profitabilităţii comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. La portofoliul de produse şi servicii digitale am adăugat asigurările de sănătate disponibile 100% online din Home’Bank, plăţile prin numărul de telefon folosind serviciul AliasPay şi, nu în ultimul rând, cardurile virtuale. Totodată, am lansat primul credit verde pentru persoanele fizice, încurajând deciziile responsabile în rândul celor care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul”, a spus Mihaela Bîtu – CEO ING Bank România.

Producţia de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depăşit nivelurile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicaţia mobilă Home’Bank.

ING precizează că şi-a menţinut poziţia de lider din perspectiva Net Promoter Score (NPS), datorită experienţei oferite clienţilor şi a ofertei ample de produse şi servicii digitale, clienţii declarând în cel mai recent studiu independent Kantar că ING este banca cu care lucrează cel mai uşor.

Totodată, banca a venit cu noutăţi pentru clienţii săi vara aceasta. Printre acestea se numără asigurarea de sănătate 100% online prin Home’Bank, plata prin numărul de telefon utilizând serviciul AliasPay, creditele de nevoi personale verzi pentru achiziţia de maşini full-electric sau hybrid plug-in şi cardurile virtuale.

„Lansarea cardurilor virtuale marchează închiderea buclei pentru clienţii care îşi doresc o activitate financiară 100% online. Astfel, aceştia au acum la dispoziţie toate produsele şi serviciile necesare operaţiunilor bancare cotidiene direct în aplicaţie, de la deschiderea de cont până la închiderea lui”, precizează banca.

ING Bank România menţionează că a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de lei în primele patru luni de funcţionare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020. Numărul de cereri în această perioadă s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe întreg parcursul anului trecut. Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia încă din vară şi a obţinut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.

Pe segmentul companiilor mari, ING continuă să sprijine mediul de afaceri local şi a fost implicată în mai multe finanţări importante în această perioadă. Printre acestea se numără: participarea în calitate de Aranjor Principal la acordarea unei facilităţi suplimentare de 500 milioane lei companiei RCS&RDS; participarea ca Aranjor Principal în tranzacţia de 324 milioane de euro acordată grupului Ameropa de către un consorţiu de bănci pentru finanţarea activităţilor din România; acordarea unui credit de 15,5 milioane de euro companiei Gersim Impex – cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, pentru diversificarea portofoliului companiei.

ING Bank şi Fundaţia Comunitară Bucureşti au anunţat primele trei proiecte finanţate în Platforma de mediu pentru Bucureşti, parte dintr-un program mai amplu ce urmează să fie implementat în următorii ani. Cele trei proiecte care au primit o finanţare totală de 300.000 de lei susţin calitatea aerului şi a spaţiilor verzi din Bucureşti. Ele vizează dezvoltarea unui coridor ecologic între Parcul Natural Văcăreşti şi ieşirea Dâmboviţei din oraş; creşterea reţelei de monitorizare a calităţii aerului, aerlive.ro, cu 20 de senzori; dezvoltarea a două grădini pedagogice, la un liceu din sectorul 1 şi unul din Buftea.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...