Donald Tusk: Polonia sprijină parcursul european al Serbiei

Premierul polonez Donald Tusk a afirmat luni că Polonia va continua să sprijine fiecare pas pe care Serbia îl va face spre Uniunea Europeană, iar omologul său sârb Ivica Dacic şi-a exprimat mulţumirea faţă de Polonia pentru sprijinul acordat şi a adăugat că se aşteaptă la o decizie cu ocazia viitorului Consiliu European cu privire la anunţarea unei date de începere a negocierilor de aderare la UE, transmite Tanjug.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 19:02
Donald Tusk: Polonia sprijină parcursul european al Serbiei

Tusk a subliniat că acum este un moment-cheie pentru Serbia, iar Europa recunoaşte eforturile importante depuse de guvernul sârb în vederea aderării la Uniunea Europeană. Dacic şi Tusk au fost de acord asupra faptului că cele două ţări sunt animate de legături prieteneşti şi că vor investi un maxim de eforturi în vederea consolidării, mai ales, a cooperării lor economice.

Am purtat discuţii pozitive luni cu privire la o gamă variată de subiecte, de la sprijinul pentru integrarea europeană a Serbiei la cooperarea economică, a afirmat Dacic, adăugând că Serbia şi Polonia sunt ţări şi naţiuni prietene şi că îşi vor dezvolta în continuare relaţiile.

Donald Tusk a notat că reputaţia Serbiei în Europa se află la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi a adăugat că Polonia cunoaşte preţul unor decizii nepopulare care îşi arată roadele pe viitor. Experienţa Poloniei arată că astfel de decizii merită şi că acordul de la Bruxelles este o dovadă că guvernul a implementat toţi paşii necesari şi că strategia corectă îşi va arăta roadele în viitor şi va aduce beneficii pentru toată lumea.

”Ceea ce a realizat Serbia vine ca o încurajare pentru toţi susţinătorii ideii de extindere a UE, iar Polonia va ajuta Serbia pe tot acest parcurs”, a adăugat Tusk, exprimându-şi speranţa că Serbia şi Polonia se vor reîntâlni ”în curând în căminul lor european comun”.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe de raportare?
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe ...
Durabilitatea a devenit în ultimii ani unul dintre principiile de bază care guvernează modul în care economiile și societățile își gândesc și planifică dezvoltarea. La nivelul Uniunii......
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de ...
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...