Cu o investiție de 4 milioane de euro, Danone România a inaugurat o nouă linie de ambalare în fabrica sa din București, prin care schimbă ambalajele Tetra Pak pentru iaurturile de băut din gamele Danone și Activia, potrivit unui anunț al companiei. Noile ambalaje vor fi realizate în proporție de 93% din materiale pe bază de plante și anume din trestie de zahăr, ceea ce contribuie la reducerea amprentei de carbon a acestor produse cu 45%.
Danone este primul partener din România alături de care compania Tetra Pak implementează un astfel de proiect la nivel local, în categoria de ambalaje sustenabile pentru iaurturi de băut.
„Pentru Danone, misiunea de a asigura sănătate prin alimente este dublată de aceea de a avea grijă de planeta noastră și de resursele naturale. Astfel, suntem constant preocupați de sustenabilitatea produselor noastre, iar acest lucru se reflectă deopotrivă în calitatea iaurtului, precum și la nivelul de ambalaje. În ultimii 20 de ani, de când producem iaurturi în România, am căutat și implementat soluții de ambalare care să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, iar cu ajutorul partenerilor de la Tetra Pak, am folosit până în prezent carton certificat FSC, cu fibre de lemn din origini controlate, pentru produsele din gamele noastre de băut, Danone și Activia. Ne-am propus să ținem pasul cu soluțiile moderne de ambalare care reușesc să aibă o amprentă mai scăzută asupra mediului, astfel că, investiția pe care am realizat-o este o acțiune concretă pentru atingerea obiectivelor noastre de a fi cât mai responsabili, în tot ceea ce facem”, declară Cătălin Manoli, Director Fabrica Danone România.
Odată cu această investiție, ambalajele celor două game vor beneficia și de un nou design al recipientului, la nivel de formă și grafică. De asemenea, Danone a introdus și formatului One Step Opening, care elimină capacul intermediar, ceea ce facilitează o deschidere mai ușoară a recipientului.
Danone România, liderul pieţei de iaurturi, a terminat 2019, conform ultimelor date disponibile, cu o cifră de afaceri de 612 milioane de lei (aproximativ 125 de milioane de euro), mai mare cu aproximativ 10% față de 2018, conform datelor Ministerului de Finanţe. Profitul net al companiei a ajuns la 28,8 milioane de lei (6 milioane de euro), mai mare cu 75% faţă de anul precedent.
Compania deţine o fabrică în Bucureşti, unde produce zilnic, în medie, peste un milion de iaurturi, potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul companiei.
Citește și