Honeywell deschide la București primul său centru din Europa pentru securitatea operațiunilor

Honeywell a anunțat joi lansarea primului său centru din Europa pentru securitatea operațiunilor (SOC), acesta fiind amplasat la București. Activitatea centrului va fi concentrată pe detectarea, prevenirea și gestionarea amenințărilor cibernetice care pot afecta tehnologiile de lucru din domeniul industrial și infrastructura de bază din domeniu.
Ion Dobreanu - joi, 09 dec. 2021, 17:12
Honeywell deschide la București primul său centru din Europa pentru securitatea operațiunilor

Centrul este deservit de experți în securitate cibernetică pentru tehnologii operaționale, deservind clienți Honeywell din întreaga lume, în întâmpinarea nevoii în creștere de soluții profesioniste de securitate cibernetică.

Din ce în ce mai multe companii industriale se confruntă cu o lipsă de expertiză internă pentru securitatea cibernetică sau dispun de fonduri limitate pentru creșterea echipelor. Soluțiile pentru tehnologiile de lucru – OT – gestionate de Honeywell oferă companiilor acces non-stop la instrumente de analiza datelor din domeniul securității cibernetice și la experți cu înalt nivel de specializare și aptitudini diverse în domeniu, eliminând nevoia de a crește alocările de resurse interne din partea companiilor.

„Suntem bucuroși să putem inaugura centrul din București, dată fiind baza de talente locale, calitatea infrastructurii de internet și sprijinul autorităților locale”, a declarat Ronald Binkofski, președintele Honeywell pentru Europa Centrală și de Est.

„Recent, centrul a primit certificarea ISO 20000-1, demonstrând că organizația noastră a investit în cei mai buni oameni, procese și tehnologii pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate pentru monitorizarea securității cibernetice și capacitatea de răspuns în caz de incidente”, a mai spus Binkofski.

„Observăm că amenințările cibernetice cu care se confruntă companiile industriale se accentuează, pe măsură ce atacatorii evoluează ca nivel de sofisticare și sunt mai bine finanțați. Noul centru Honeywell, axat pe tehnologii pentru operațiuni de lucru, va juca un rol cheie în sprijinirea companiilor industriale din întreaga lume în lupta împotriva creșterii numărului de atacuri cibernetice. Nu ne mai întrebăm azi dacă o companie va fi atacată cibernetic, ci când se va întâmpla acest lucru. Expertiza și resursele cibernetice operaționale din centrul Honeywell oferă companiilor avantajul necesar pentru minimizarea impactului atacurilor cibernetice, prin detectarea amenințărilor și capacitatea de răspuns rapid”, a declarat Tom Hanson, ofițer comercial la Ambasada Statelor Unite la București, participant la evenimentul de lansare.

Centrul din București consolidează rețeaua globală de soluții de securitate cibernetică a Honeywell și suplimentează capacitatea celorlalte centre, la nivel mondial, în furnizarea de soluții regionale și globale de securitate operațională.

„Centrul din București oferă companiilor industriale din Europa și întreaga lume, de pe piața liberă, soluții de securitate cibernetică pentru tehnologiile operaționale, de tipul serviciului Honeywell Advanced Monitoring and Incident Response – AMIR (Capacitate avansată de gestionare și monitorizare a incidentelor)”, a declarat Jeff Zindel, vicepreședinte și director general, Honeywell Connected Enterprise Cybersecurity.

„Clienții au acces la o soluție soft de securitate cibernetică, experți și manuale, plus îndrumări în procesul de remediere pentru detectarea, prevenirea, analiza, evaluarea și coordonarea răspunsului la amenințări”.

Honeywell este prezentă în România din 1997, deținând unități de producție în București și Lugoj. Compania are câteva mii de angajați la nivel național. Operațiunile sale acoperă trei domenii principale de activitate: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale și sisteme pentru industria aerospațială și de transport.

Despre Honeywell

Honeywell este o companie tehnologică, listată în top Fortune 100, care oferă la nivel global soluții industriale dedicate, inclusiv produse și servicii aerospațiale, tehnologii pentru controlul clădirilor și spațiilor industriale, plus materiale performante. Tehnologiile companii permite aeronavelor, clădirilor, fabricilor de producție, lanțurilor de aprovizionare și angajaților un nivel superior de conectare, pentru o lume mai inteligentă, sigură și durabilă.

Te-ar mai putea interesa și
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
Gigantul chinez al vehiculelor electrice BYD a anunțat că va lansa o nouă generație de baterii „blade” în 2025....
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul ...
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...