“În ceea ce privește Divizia de Chimie și de integrare petrochimică, Compania anunță finalizarea unor studii preliminare și includerea oportunității dezvoltării unor parteneriate și a achiziției Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societății, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022”, se arată într-un comunicat al Chimcomplex trimis Bursei.
“În scopul finanțării proiectelor menționate și implementării strategiilor de dezvoltare, Compania are în vedere demararea unei emisiuni de bonduri (obligațiuni) in prima jumătate a anului 2022 și atragerea de parteneri de equity, la acest moment fiind finalizat procesul de selecție a consultantului financiar internațional care va asista societatea Chimcomplex SA Borzești în acest demers, fiind vorba despre Rothschild & Cie”, mai spune Chimcomplex.
Chimcomplex a publicat recent strategia de dezvoltare pentru 2021-2030, care are în vedere integrarea tututor activităţilor sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie), grupul urmând să fie structurat în opt divizii.
“Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit 3 ani de la achiziţionarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive şi concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, în economia circulară europeană” a declarat recent Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex, într-un comunicat.
Este a doua informație care apare în ultimele săptămâni despre intenții de achiziție a unor active din grupul Rompetrol. Acum câteva săptămâni, a apărut informația referitoare la intenția companiei petroliere poloneze PKN Orlen de a achiziționa cel mai important activ al Rompetril, rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de profil din țară.
KMG International, controlată de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunaygas International a anunțat atunci că vizează doar parteneriate cu diverse companii cu experiență în proiecte verzi, în condițiile în care lucrează deja la propria strategie de decarbonare.
“In acest sens, unul din aspectele luate in considerare si analiza de Grup il reprezinta si stabilirea unor discutii cu companii care au experiență în proiecte de decarbonizare. Noua strategie este in curs de dezvoltare si este prematur in acest stadiu sa oferim alte informatii, daca aceste discutii se vor reflecta si în colaborari/parteneriate”, a anunțat compania petrolieră atunci.