7 companii mondiale care deţin aproape orice marcă cosmetică

În calitate de consumatori, ne place să credem că facem alegeri de marcă în cunoștință de cauză și cumpărăm doar de la ei, mai ales când vine vorba de achiziții personale, cum ar fi produse de înfrumusețare.
Ion Dobreanu - lun, 20 dec. 2021, 14:43
7 companii mondiale care deţin aproape orice marcă cosmetică

Se pare însă că 182 de mărci de produse cosmetice, pe care le putem comanda cu încredere de pe Makeup.ro, sunt conduse de 7 mari producători. Descoperă în cele ce urmează un infografic care prezintă toate mărcile mondiale de produse cosmetice și companiile-mamă.

Aceste șapte companii gigantice – Estée Lauder, L’Oréal, Unilever, Procter and Gamble, Shiseido, Johnson și Johnson și Coty – angajează mii de oameni din întreaga lume și generează venituri de miliarde de dolari în fiecare an. Ei sunt, de asemenea, responsabili de modul în care produsele cosmetice ne sunt publicate și ne creează noi viziuni asupra frumuseții.

Aceste șapte conglomerate dețin mai multe sub-mărci și domină întreaga piață mondială.

 

Companiile Estée Lauder includ 24 de mărci de produse cosmetice, precum: Donna Karan, Michael Kors, Tom Ford, Tommy Hilfiger și Tory Burch. Fiecare dintre aceste mărci oferă propria linie de produse cosmetice și / sau produse de îngrijire și igienă.

De asemenea, conduc o mulțime de companii cosmetice, cum ar fi: Aveda, Bobbi Brown, Clinique, La Mer și MAC Cosmetics.

Potrivit unui studiu financiar, vânzările de produse cosmetice ale Estée Lauder au totalizat 11,3 miliarde de dolari în ultimul an.

 

L’Oréal deține cele mai multe mărci și anume 39 la număr, incluzând branduri cunoscute, precum: Lancôme, Maybelline, Urban Decay, Garnier, Essie și The Body Shop.

Filialele acestora includ brandurile scumpe de îngrijire a pielii și a părului Pureology, La Roche-Posay și SkinCeuticals.

Vânzările companiei din ultimul an au fost de peste 27,6 miliarde de dolari, potrivit statisticilor.

 

Unilever deține 38 de mărci de produse cosmetice, iar multe dintre acestea sunt produse de bază în farmaciile din SUA, inclusiv Nexxus, Ponds, TIGI, Dove, Vaseline și Lever 2000.

Unilever are, de asemenea, mai multe mărci care sunt populare în afara SUA, inclusiv Fair & Lovely.
Unilever a avut anul trecut vânzări de peste 58,2 miliarde de dolari, din care 22,3 miliarde de dolari au provenit din produse de înfrumusețare.

 

Procter & Gamble deține 9 mărci de frumusețe și se concentrează pe Branduri mari, precum: Head & Shoulders, Herbal Essences, Olay și Gillette.

Potrivit unor statistici, compania a câștigat 76 de miliarde de dolari în vânzări corporative, din care 18 miliarde de dolari au provenit din vânzări de produse cosmetice. În 2016, corporația a vândut mai multe mărci de produse cosmetice către Coty.

 

Coty a intrat pe piață ca noul lider pe segmentul produselor cosmetice cu 33 de mărci. După achiziționarea mărcilor de la Procter & Gamble, Coty deține acum numeroase produse majore, inclusiv OPI, Rimmel, Covergirl și vinde produse iconice de igienă și îngrijire cu numele Katy Perry, David Beckham și Beyoncé.

În ultimul an, Coty a generat vânzări de produse de înfrumusețare de circa 4,3 miliarde de dolari.

 

Shiseido – un cunoscut brand de îngrijire a pielii în sine – deține alte 30 de mărci de frumusețe, inclusiv bareMinerals, Nars și Laura Mercier.

Majoritatea sunt mărci puțin cunoscute în SUA, inclusiv Majolica japoneză Majorca, Ettusais, Maquillage și Aqua Label, care se pretind, de asemenea, că sunt produse de albire a pielii.

Potrivit unor investigații, corporația japoneză a vândut produse cosmetice în valoare de 6,3 miliarde de dolari în ultimul an.

 

În cele din urmă, ultima marcă importantă din această listă- Johnson și Johnson – deține doar nouă mărci de produse cosmetice. Ceea ce îi lipsește cantitativ, compensează cu faimosul său nume. Printre mărcile companiei se enumeră Aveeno, Neutrogena, Clean and Clear și RoC și altele. Compania a câștigat, de asemenea, 7,1 miliarde de dolari în îngrijirea pielii.

Te-ar mai putea interesa și
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea activităţilor comerciale sau transferul către furnizori externi de......
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...