Beneficiile Utilizării Inteligenţei Artificiale în Marketingul Online

Dacă vei ignora beneficiile şi avantajele pe care le oferă inteligenţa artificială (IA) în marketingul digital sunt şanse mari să rămâi în urma concurenţilor şi afacerea ta să aibă de suferit. Poate că, la început, IA-ul ţi se va părea intimidant, însă, după ce vei învăţa să utilizezi software-ul din spatele acestei tehnologii, vei vedea că nu este greu deloc! Crearea mecanismelor şi realizarea legăturilor cu sistemele existente nu este dificilă, iar dacă vei învăţa să realizezi aceste lucruri, beneficiile sunt considerabile.
Ion Dobreanu - mie, 22 dec. 2021, 10:21
Beneficiile Utilizării Inteligenţei Artificiale în Marketingul Online

Prin urmare, dacă nu ai explorat deja lumea marketingului digital alimentat de inteligenţa artificială, este timpul să începi!

De ce să foloseşti inteligenţa artificială în strategiile de marketing?

IA-ul a transformat deja foarte mult marketingul online, optimizând şi accelerând diverse task-uri, îmbunătăţind experiența clienţilor şi crescând numărul conversiilor. Mulţi agenţi de marketing încă nu înţeleg în totalitate beneficiile AI şi automatizarea sistemelor de marketing, precum şi a algoritmilor de învăţare automată.

Iată, pe scurt, câteva motive pentru care merită să utilizezi inteligenţa artificială în marketingul online:

Te va ajuta să analizezi profilurile clienţilor şi să le personalizezi optim experienţa;

Este utilă pentru a crea mai repede conţinut după un anumit tipar;

Este o tehnologie care poate stabili automat ce conţinut trebuie creat şi distribuit într-un anumit moment;

Poate procesa cantităţi mari de date pentru a crea modele şi a realiza predicţii cât mai precise;

Poate prevedea comportamentul clienţilor, identificându-i şi ocupându-se mai bine de cei mai valoroşi potenţiali clienţi.

IA facilitează personalizarea experienţei consumatorilor

Modul în care utilizatorii interacţionează cu mesajele de marketing este diferit, iar personalizarea răspunsurilor în funcţie de consumator este esenţială pentru a-i cuceri. Este clar că metodele tradiţionale precum publicitatea din media sau prin poştă nu mai sunt eficiente şi că sunt necesare strategii noi, adaptate tipului de client şi intereselor acestuia.

IA permite marketerilor să personalizeze comunicarea la nivel de consumator şi să obţină rezultate mai bune decât dacă ar viza grupuri generice, aşa cum se proceda în trecut. Pe baza informaţiilor strânse din interacţiunile anterioare se poate prezice mai bine comportamentul clienţilor, iar specialiştii în marketing pot crea conţinut şi comunicări mai eficiente. Acţionând adecvat şi la momentul potrivit, creşte probabilitatea de a transforma un lead într-o vânzare şi, totodată, numărul conversiilor.

Va fi mai uşor să stabileşti preţuri optime pentru a accelera vânzările

Ofertele şi reducerile sunt modalităţi sigure de a accelera vânzările. AI poate fi utilizat pentru a stabili preţul produselor în mod dinamic, în funcţie de cerere, ocazie, sezon, disponibilitatea produselor, profilul clienţilor şi alţi factori.

Poţi crea preţuri dinamice urmărind constant preţurile concurenţilor sau de pe un site renumit. Fiecare produs are un grafic din care se poate vedea cum preţul variază în funcţie de sezon, cerere şi alţi factori.

Vei putea folosi chatbot-urile pentru serviciul clienţi

Messengerul FB-ului, WhatsApp-ul şi alte aplicaţii asemănătoare sunt din ce în ce mai des utilizate de clienţi pentru a contacta servicii sau a comanda produse. Însă, dacă nu vor primi răspuns în timp util, este foarte posibil să renunţe şi să caute în altă parte. Asta ar însemna să angajezi agenţi care să poată prelua non stop solicitările şi să răspundă clienţilor imediat, deci o cheltuială în plus.

Din fericire, poţi reduce volumul de muncă şi poţi oferi răspuns rapid clienţilor folosind chatboţi setaţi să dea răspuns întrebărilor obişnuite la orice oră din zi şi din noapte. Pentru cazurile în care discuţia devine prea complexă, chatbot-urile pot fi programate să direcţioneze conversaţia către un agent uman.

Astfel, timpul pentru relaţiile cu clienţii este folosit mult mai eficient, iar agenţii tăi vor putea să se ocupe mai bine de clienţii interesaţi şi să facă vânzări. Obişnuiţi deja cu Siri, Alexa sau Google Assistant, oamenii se simt din ce în ce mai confortabil să discute cu chatboţii şi chiar îi preferă în unele situaţii.

Algoritmii folosiţi de IA au avansat foarte mult în ultimul timp, astfel încât maşinile pot înlocui foarte bine agenţii umani în serviciile cu clienţii.

Contribuie la optimizarea SEO

Specialiştii de marketing online pot folosi inteligenţa artificială pentru optimizarea conţinutului pentru căutarea vocală. Acest lucru contribuie la optimizarea SEO şi, pe măsură ce ne îndreptăm către epoca digitală controlată vocal, va asigura creşterea traficului organic către site.

Optimizează reclamele PPC

Algoritmii inteligenţei artificiale pot fi folosiţi pentru a optimiza continuu şi automat anunţurile în funcţie de interacţiuni şi conversii. Optimizarea reclamelor folosind IA este utilizată acum pe reţele sociale precum Instagram. Algoritmii analizează conturile urmărite de un anumit utilizator şi va afişa anunţurile cele mai relevante pentru acesta.

Astfel, utilizatorul are o experienţă mai bună, iar agentul de publicitate un ROI mai bun, pentru că sunt afişate mai puţine anunţuri neinteresante.

Accelerează şi optimizează marketingul de conţinut

IA poate contribui la optimizarea şi accelerarea marketingului de conţinut prin mai multe metode:

Generare de conţinut de calitate – Dacă la început, conţinutul generat automat putea păcăli motoarele de căutare, dar nu şi oamenii, în prezent, IA pentru creare de conţinut a devenit mult mai sofisticat şi poate genera articole de calitate pe care clienţii le apreciază.

Generare de ştiri şi rapoarte în doar câteva secunde, faţă de câteva ore sau zile care ar fi necesare pentru un redactor uman.

Generare de postări pe reţelele sociale.

În prezent, mai multe mărci globale publică conţinut generat parţial sau total de IA. Astfel, producţia de conţinut este mai rapidă şi mai eficientă şi permite marketerilor să îşi extindă activitatea.

Te ajută să găseşti mai uşor momentul şi locul pentru promovarea online

Facilităţile tot mai bogate pentru marketingul de conţinut sunt utile, dar şi copleşitoare, iar campaniile sunt din ce în ce mai dificil de gestionat. Sunt multe canale disponibile, însă nu toate funcţionează la fel de bine pentru fiecare consumator. Sigur, se poate analiza fenomenul şi elabora campanii de marketing pe cele mai bune canale, dar acest lucru necesită resurse şi timp.

IA poate fi de folos în eliminarea necesităţii de a selecta manual cele mai bune canale pentru fiecare campanie şi a ajunge la consumatorii vizaţi. În baza interacţiunii cu marca, software-ul poate găsi automat şi în timp real canalele cu cele mai mari şanse de succes. Astfel, se câştigă timp preţios, este eliminată necesitatea de a face presupuneri şi a experimenta şi se poate stabili automat cel mai bun moment şi canal pentru postarea promoţiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Terminalul LNG de la Alexandroupolis, prin care pot ajunge gaze noi și în România, începe operațiunile comerciale
Terminalul LNG de la Alexandroupolis, prin care pot ajunge gaze noi și în România, începe operațiunile comerciale
Compania greacă Gastrade anunță astăzi, 1 octombrie 2024, lansarea în exploatare comercială a Terminalului GNL Alexandroupolis. Acesta este unul dintre proiectele energetice cheie la nivel......
Şeful BCE: Europa are nevoie de bănci mai mari, pentru a concura cu rivalele din SUA şi China
Şeful BCE: Europa are nevoie de bănci mai mari, pentru a concura cu rivalele din SUA şi China
Europa are nevoie de bănci mai mari şi mai puternice care pot concura cu rivalele din SUA şi China, a afirmat luni preşedintele ...
PPC cumpără noi regenerabile și își sporește participația la o viitoare centrală mare pe gaze din Grecia
PPC cumpără noi regenerabile și își sporește participația la o viitoare centrală mare pe gaze din Grecia
Grupul PPC a ajuns la un acord cu grupurile Copelouzos și Samaras pentru a prelua activele eoliene și fotovoltaice în ...
România îndeplineşte formal condiţiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver (SUA). Când vor putea călători primii români fără vize în America
România îndeplineşte formal condiţiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver (SUA). Când vor putea călători ...
România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver, a anunţat marţi ...