Jumătate dintre utilizatorii de Android ar putea trece în 2022 la iPhone – previziuni JP Morgan

Într-un raport recent pentru gigantul bancar american JP Morgan, analistul Samik Chatterjee a afirmat că până la 1,4 miliarde de utilizatori non-premium Android ar putea fi atrași să treacă la iPhone, după ce Apple va lansa anul viitor noul model SE, scrie Reuters. Telefonul va fi probabil primul model SE care va suporta conexiuni 5G, păstrându-și în același timp prețul scăzut comparativ cu celelalte modele ale producătorului american.
Lidia Neagu - sâm, 25 dec. 2021, 16:05
Jumătate dintre utilizatorii de Android ar putea trece în 2022 la iPhone - previziuni JP Morgan

Compania va lansa iPhone SE cu capabilități 5G la începutul anului 2022, potrivit rapoartelor din presă și a casei de brokeraj, analiștii adăugând că acest model va permite Apple să țintească piața smartphone-urilor mid-range dominată de rivali precum Samsung Electronics și Huawei Technologies.

Viitorul smartphone are potențialul de a atrage aproape 1,4 miliarde de utilizatori de telefoane. Aceștia sunt utilizatori de Android cu telefoane de gamă joasă până la mijlocie produse de companii precum Samsung și Huawei. În plus, 300 de milioane de telefoane iPhone vechi ar putea fi înlocuite cu noul iPhone SE (2022), în principal datorită capabilităţilor 5G.

„Programul de schimb al Apple pentru alte produse decât iPhone nu este, ce-i drept, la fel de atractiv ca valorile de schimb ale iPhone, ar putea totuși să ducă la un preț mediu de pornire de 269-399 de dolari pentru iPhone SE 5G, ceea ce este încă foarte competitiv”, a declarat analistul Samik Chatterjee, cotat cu cinci stele pe Refinitiv Eikon pentru acuratețea estimărilor sale trimestriale.

În prezent, iPhone SE pornește de la 399 de dolari, față de 799 de dolari pentru iPhone 13 și 999 de dolari pentru iPhone 13 Pro.

De la lansarea gamei iPhone 13 și a noilor iPad-uri în septembrie, Apple s-a străduit să țină pasul cu lipsa cipurilor la nivel mondial și cu întreruperile din lanțul de aprovizionare.

Într-o notă separată, J.P.Morgan a declarat că se așteaptă ca cererea consumatorilor pentru upgrade-uri majore, precum modelele 5G, să rămână puternică.

Raportul trimis clienților JP Morgan a inclus o estimare a performanțelor noului telefon pe piață. Casa de brokeraj și-a majorat estimările pentru anul fiscal 2022 privind vânzările iPhone SE la 30 de milioane de unități și așteptările privind livrările anuale de iPhone la 250 de milioane de unități, cu 10 milioane mai mult decât în anul precedent.

iPhone SE 2022 așteptat în primul trimestru al anului viitor va fi o versiune actualizată a iPhone SE (2020), care se bazează pe iPhone 8. Acest lucru înseamnă că va avea un ecran LCD de 4,7 inchi și va avea butonul de pornire Touch ID.

Te-ar mai putea interesa și
O ţară în pragul dezastrului. Liban este poate în „cea mai periculoasă fază din istoria sa”, spune premierul
O ţară în pragul dezastrului. Liban este poate în „cea mai periculoasă fază din istoria sa”, spune premierul
Libanul se confruntă cu "una dintre cele mai periculoase faze din istoria sa", a avertizat marţi premierul libanez Najib Mikati, cerând Naţiunilor Unite să acorde ajutor celor aproape "un......
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Fondurile de peste 319 milioane de lei alocate regiunii Nord-Est, epuizate
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Fondurile de peste 319 milioane de lei alocate regiunii Nord-Est, epuizate
Bugetul de peste 319 milioane de lei alocat regiunii Nord-Est, în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", s-a epuizat, ...
Kazahstan negociază majorarea exporturilor de gaze către China
Kazahstan negociază majorarea exporturilor de gaze către China
Kazahstan negociază cu China majorarea exporturilor de gaze şi ia în considerare construirea unei conducte suplimentare, ...
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private ...