Grupul global CRIF cumpără ICAP, cea mai mare societate de servicii B2B din Grecia, care are afaceri și în România

Compania globală specializată în birouri de credit, informații de afaceri și în soluții digitale avansate pentru dezvoltarea afacerilor CRIF a cumpărat societatea ICAP, cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia, cu o prezență puternică și în România, Bulgaria și Cipru, informează cele două companii prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - vin, 24 dec. 2021, 16:55
Grupul global CRIF cumpără ICAP, cea mai mare societate de servicii B2B din Grecia, care are afaceri și în România

ICAP a fost înființat în 1964, iar în 2007, South Eastern Europe Fund, consiliat de Global Finance, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al societății de la Coface, unul dintre cei mai mari asigurători de credit și furnizori de informații de afaceri din lume, precum și managementul care a participat la achiziție.

Cu 259 de angajați, ICAP deservește în prezent piețele locale și clienții globali printr-o gamă extinsă de servicii cu valoare adăugată și soluții inovatoare în domeniul Riscului de Credit și Soluțiilor Informaționale pentru Afaceri.

ICAP este singura companie din Grecia care a fost recunoscută ca Instituție Externă de Evaluare a Creditelor (ECAI) de către Banca Greciei, precum și una dintre puținele companii din Europa aprobate ca „Agenție de Evaluare a Creditelor” de către ESMA. (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe).

Rapoartele ICAP sunt o sursă unică de informații despre afaceri ce oferă informații precise și de încredere despre companiile locale. În special, Serviciile de Risc de Credit ale ICAP furnizează date comerciale și financiare integrate și actualizate oferite de ICAP DATABANK, cea mai mare bază de date de afaceri din Europa de Sud-Est, ce acoperă 8,7 milioane de companii din 4 țări (Bulgaria, Grecia, România și Cipru).

În plus, în calitate de membru al rețelei Dun&Bradstreet, ICAP permite accesul instantaneu la informații despre 300 de milioane de companii din peste 190 de țări, susținând deciziile de creditare pentru peste 1 milion de tranzacții comerciale pe an.

„În ICAP am văzut o oportunitate de a investi într-o afacere grecească bine-cunoscută pentru a accelera creșterea organică și a dezvolta compania într-un lider regional. Sub conducerea noastră, ICAP a devenit cea mai importantă companie de informații de afaceri și soluții de risc de credit din Grecia, România, Bulgaria și Cipru. Împreună cu echipa de management, am construit o companie solidă și sunt încrezător că va continua să crească sub conducerea CRIF”, a declarat Mihalis Madianos, partener la Global Finance.

„Suntem extrem de încântați să ne alăturăm CRIF, liderul global în soluții de risc de credit. Cred cu tărie că ICAP se potrivește excelent pentru CRIF și împreună suntem pregătiți să accelerăm creșterea durabilă a ICAP în Grecia, România, Bulgaria și Cipru. Mai mult, faptul că ICAP este acum o Companie CRIF va fi foarte benefic pentru clienții noștri (care vor avea acces la soluții CRIF avansate) și pentru angajații noștri (perspective de carieră mai bune)”, a comentat Nikitas Konstantellos, CEO al ICAP.

„Suntem bucuroși să anunțăm achiziția celui mai mare furnizor de informații de afaceri din sud-estul Europei, permițând CRIF să-și consolideze prezența în regiune. Atât CRIF, cât și ICAP se concentrează în totalitate pe furnizarea unei oferte integrate capabilă să minimizeze pierderile din portofoliu, să maximizeze randamentele și să construiască o creștere pe termen lung a clienților noștri. Prin această tranzacție, CRIF își combină expertiza și soluțiile inovatoare cu cunoștințele de piață și serviciile cu valoare adăugată ale ICAP, ajutând companiile locale și clienții noștri globali să continue să crească și să inoveze”, a declarat Carlo Gherardi (foto), președintele CRIF.

Despre CRIF

CRIF este o companie globală specializată în birouri de credit și informații de afaceri, servicii de externalizare și procesare și soluții avansate pentru credit și open banking.

Înființată în 1988 la Bologna (Italia), CRIF operează pe patru continente și este în prezent lider în Europa continentală în domeniul informațiilor bancare de credit, și unul dintre principalii operatori la nivel global în domeniul serviciilor integrate pentru informații de afaceri și comerciale și al managementul de credit și marketing.

Mai mult decât atât, CRIF este inclus în prestigiosul IDC FinTech Rankings Top 100, un clasament al furnizorilor de top de soluții tehnologice globale pentru industria serviciilor financiare, iar în 2019 și-a finalizat acoperirea ca AISP în 31 de țări europene în care se aplică Directiva revizuită a serviciilor de plată.

În prezent, peste 10.500 de bănci și instituții financiare, 600 de companii de asigurări, 82.000 de clienți de afaceri și 1.000.000 de consumatori folosesc zilnic serviciile CRIF în 50 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
O ţară în pragul dezastrului. Liban este poate în „cea mai periculoasă fază din istoria sa”, spune premierul
O ţară în pragul dezastrului. Liban este poate în „cea mai periculoasă fază din istoria sa”, spune premierul
Libanul se confruntă cu "una dintre cele mai periculoase faze din istoria sa", a avertizat marţi premierul libanez Najib Mikati, cerând Naţiunilor Unite să acorde ajutor celor aproape "un......
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Fondurile de peste 319 milioane de lei alocate regiunii Nord-Est, epuizate
Casa Verde Fotovoltaice 2024: Fondurile de peste 319 milioane de lei alocate regiunii Nord-Est, epuizate
Bugetul de peste 319 milioane de lei alocat regiunii Nord-Est, în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", s-a epuizat, ...
Kazahstan negociază majorarea exporturilor de gaze către China
Kazahstan negociază majorarea exporturilor de gaze către China
Kazahstan negociază cu China majorarea exporturilor de gaze şi ia în considerare construirea unei conducte suplimentare, ...
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic
MedLife a finalizat achiziţia grupului Antares Clinic, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private ...