ZF: Cum vor arăta autostrăzile în 2013: încă 140 kilometri, cel puţin pe hârtie. Aproape 140 de kilometri de autostrăzi, cu un cost de 930 de milioane de euro, au ca termen de finalizare anul 2013, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Circa 18 kilometri de autostradă, între Simeria şi Orăştie, au fost deja inauguraţi la finalul lunii mai, astfel că alţi 120 de kilometri ar urma să fie deschişi circulaţiei în a doua jumătate a anului. Cel puţin acestea sunt planurile CNADNR. Pe teren, cea mai mare parte a tronsoanelor de autostrăzi erau finalizate în proporţie de 60-70% la începutul lunii mai, în contextul în care lucrările au început în urmă cu un an şi jumătate.
Adevărul: Petrolist pe viaţă. Povestea românului care lucrează de peste 35 de ani la rafinăria Petromidia. Alexandru Nicolcioiu, vicepreşedintele grupului Rompetrol, a vrut să se facă petrolist şi s-a făcut. Pe viaţă. Lucrează de peste 35 de ani la Rafinăria Petromidia, a trăit aici momente grele, dar şi de glorie, şi niciodată nu a renunţat. Pentru că aici este acasă. În urmă cu mai bine de 40 de ani, când România se afla sub regim comunist, s-a luat decizia să fie construită o nouă rafinărie în ţara noastră. Specialişti din toate domeniile au studiat 37 de amplasamente pentru a găsi cel mai potrivit loc pentru viitoarea rafinărie.
Capital: Cum arată autostrada pe care trebuia să circulăm de două luni. Primele săpături au început în toamna lui 2011, iar din luna aprilie trebuia să parcurgem cei 82 de kilometri de autostradă dintre Orăștie și Sibiu în doar 40-45 de minute. La cum arată acum lucrările mai avem de așteptat câteva luni bune. Cel puțin o oră și jumătate este necesară pentru a putea ajunge de la Orăștie la Sibiu, iar acest timp se poate scoate dacă depășești în unele localități limita de viteză de 50 km/h, sau chiar de 30 km/h pe unele porțiuni, și mai ales dacă ai norocul să nu fie blocat traficul în Sebeș, unde deseori aștepți chiar și o oră întreagă pentru a traversa orașul.
ZF: BM, BERD şi FMI la Bucureşti. Finanţatorii lumii vin să-şi verifice unul dintre cei mai mari debitori. În numai două luni, preşedintele Băncii Mondiale, cel al BERD şi directorul general al FMI vizitează România. România, unul dintre cei mai mari clienţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) din Uniunea Europeană, care continuă în mod atipic să beneficieze şi de asistenţa tehnică şi financiară a Băncii Mondiale şi se află pe locul al treilea ca volum al investiţiilor în portofoliul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a intrat pe „radarul“ şefilor acestor trei mari instituţii financiare internaţionale
0-100.ro: Moartea pe sosele, o problema a barbatilor? Un raport arata diferente mari intre femei si barbati cand e vorba de accidentele rutiere din UE. Pe soselele UE mor anual cam 30.000 de oameni, iar trei sferturi din cei care-si pierd viata in accidente rutiere sunt barbati, arata cel mai nou raport al Consiliului European pentru Siguranta Transporturilor. Barbatii sunt mai agresivi, depasesc mai des viteza legala si isi pierd viata mai ales cand sunt la volan, in timp ce femeile respecta mai mult regulile de circulatie si isi pierd viata mai ales ca pietoni sau pasageri, arata raportul care face comparatii interesante intre cele doua sexe. Datele ETSC arata ca in 2011 pe drumurile europene mor anual de trei ori mai multi barbati,decat femei, cifrele pentru 2011 fiind de 23.200 decese ale barbatilor si 7.200 ale femeilor.