„Din 29 aprilie, când a fost numită noua conducere ASF, nu s-a plătit niciun salariu compensatoriu şi politica aceasta o vom aplica în continuare. Din ce cunosc, până în 29 aprilie la CSA s-au plătit salarii compensatorii celor care plecau de acolo. Şi pentru cei care vor solicitat acest lucru aceştia vor trebui să îşi câştige acest drept în instanţă şi în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi dacă vor fi favorabile atunci suntem obligaţi să le plătim şi impozitaţi cu 85%”, a spus Ruşanu.
El a mai spus că au fost făcute şi angajări noi de când a preluat conducerea ASF, însă nu a precizat numărul angajaţilor.
Întrebat despre sesizarea făcută de PDL la CCR în legătură cu hotărârea Parlamentului privind noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Ruşanu a spus că membrii autorităţii au fost selectaţi de comisiile comune de buget-finanţe-bănci şi cele economice pe baza experienţei profesionale.
„Vor ataca probabil la CCR numai articolul cu impozitarea de 80% şi 85% .(…)
au şanse de reuşită la CCR. Vizavi de algoritmul politic, se vede foarte clar în OUG că toţi membrii din conducere au fost selectaţi de comisiile de buget finanţe şi economice pe baza experienţei profesionale”, a precizat preşedintele ASF.