Vânzările de coniac franțuzesc au depășit nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei

Vânzările de coniac franţuzesc au crescut anul trecut cu aproape o treime, graţie consumatorilor americani şi chinezi, o nouă dovadă că producătorii de băuturi premium au lăsat în urmă criza provocată de pandemie, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - lun, 17 ian. 2022, 19:36
Vânzările de coniac franțuzesc au depășit nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei

Biroul naţional interprofesional al coniacului din Franţa (BNIC) a informat luni că pe parcusul anului 2021 un număr de 223,2 milioane de sticle de coniac au fost expediate la nivel mondial, cu 16,2% mai multe decât în 2020. În termeni de valoare, vânzările pentru renumita băutură alcoolică produsă în regiunea Cognac din Franţa au crescut cu 30,9%, până la 3,6 miliarde de euro.

„Această creştere reflectă o adevărată revenire a coniacului precum şi noi obiceiuri de consum”, a apreciat BNIC într-un comunicat de presă în care subliniază faptul că în 2021 vânzările au crescut şi comparativ cu 2019, anul de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. În plus, perspectivele pentru lunile următoare ar trebui să rămână pozitive pentru toate destinaţiile de export, a adăugat BNIC.

Vânzările de coniac franţuzesc în SUA, cea mai importantă piaţă mondială, au crescut cu 11,1%, anul trecut fiind livrate 115 milioane de sticle. Vânzările pe piaţa din China, a doua cea mai mare piaţă din lume, au crescut cu 55,8% până la 34 milioane de sticle în timp ce vânzările pe piaţa din Europa au crescut cu doar 8% până la 37,1 milioane de sticle.

În ceea ce priveşte producţia de coniac, BNIC a estimat că în 2021 aceasta s-a ridicat la 867.312 de hectolitri, în linie cu media din ultimii zece ani, ceea ce ar trebui să susţină creşterea în continuare a sectorului.

La finele lunii noiembrie anul trecut, producătorul de băuturi spirtoase Remy Cointreau şi-a îmbunătăţit estimările anuale de profit, după rezultate peste aşteptări în primul semestru, graţie cererii puternice pentru mărcile sale de coniac de lux în China, SUA şi Europa. Rivalul Pernod Ricard, care deţine marca de coniac Martell, a atras şi el atenţia asupra unei creşteri semnificative a vânzărilor pe piaţa din China.

Aceste veşti pozitive vin după ce luna trecută producătorii de şampanie din Franţa au anunţat şi ei că se aşteaptă la vânzări record în 2021, şi după ce mai multe companii producătoare de băuturi spirtoase au raportat rezultate trimestriale solide.

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar mai putea interesa și
Huawei vrea să elimine sistemul de operare Android din dispozitivele sale începând din 2025
Huawei vrea să elimine sistemul de operare Android din dispozitivele sale începând din 2025
Grupul chinez Huawei Technologies Co. a anunţat marţi că, începând de anul viitor, noile sale smartphone-uri şi tablete nu vor mai folosi sistemul de operare Android, transmite Bloomberg....
Scăderi la bursă pentru constructorii auto europeni după ce Trump a promis că va introduce tarife
Scăderi la bursă pentru constructorii auto europeni după ce Trump a promis că va introduce tarife
Acţiunile constructorilor europeni de automobile înregistrau marţi dimineaţa scăderi pe linie, pe măsură ce traderii ...
Marea Britanie – Regatul Unit nu va trimite trupe în Ucraina, declară ministrul de externe britanic pe fondul unor speculaţii pe această temă
Marea Britanie – Regatul Unit nu va trimite trupe în Ucraina, declară ministrul de externe britanic pe fondul unor ...
Regatul Unit nu va trimite trupe în Ucraina, a declarat ministrul de externe britanic David Lammy, pe fondul unor informaţii ...
BCE va continua să reducă dobânzile
BCE va continua să reducă dobânzile
Banca Centrală Europeană va continua să reducă dobânzile pe măsură ce inflaţia încetineşte şi atenţia gardienilor ...