În cadrul reuniunii a fost aprobată versiunea finală a programului înainte de a fi înaintată spre aprobare Comisiei Europene.
Printre priorităţile cheie se numără protecţia mediului, schimbările climatice, îmbunătăţirea conectivităţii prin extinderea reţelelor feroviare şi a navigaţiei pe Dunăre, turismul şi sprijinul financiar pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
Cea mai mare parte a fondurilor programului, aproape 93 de milioane de euro, va fi utilizată pentru activităţile din cadrul programului Pactul Verde.
Investiţiile strategice şi cererile de propuneri vor sprijini proiecte între cele două ţări pentru a preveni dezastrele, pentru a construi o infrastructură ecologică şi pentru a reduce poluarea în aşezările de pe Dunăre.
Peste 70 de milioane de euro vor fi investite într-o strategie integrată de sprijinire a comunităţilor locale din regiunile de frontieră pentru a-şi defini propriile priorităţi de investiţii în turism şi în sectoarele conexe. Printre priorităţile strategice se numără finalizarea traseului Eurovello în Bulgaria şi România.
De asemenea, vor fi disponibile fonduri pentru a îmbunătăţi competitivitatea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a face faţă consecinţelor crizei COVID.
Ministrul adjunct Ivanova consideră că investiţiile în regiune pot începe înainte de sfârşitul anului 2022, dacă lucrările la acest program avansează bine.
Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii