Grupul format din Faurecia și Hella se va numi Forvia și are ca țintă vânzări de 33 de miliarde de euro

După achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Hella, producătorul de componente auto Faurecia a decis să pună ambele companii sub umbrela unui grup cu numele Forvia.
Robert Stan - mar, 08 feb. 2022, 08:19
Grupul format din Faurecia și Hella se va numi Forvia și are ca țintă vânzări de 33 de miliarde de euro

Așa cu ați aflat de la Economica.net încă din prima zi a lunii februarie, compania producătoare de componente auto Faurecia a reușit să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni al furnizorului de sisteme de iluminat Hella contra sumei de 5,3 miliarde de euro.

Pe 7 februarie 2022, oficialii Faurecia au anunțat și decizia lor de a crea grupul Forvia care va gestiona colaborarea dintre compania franceză și Hella. Mai exact, în timp ce Faurecia și Hella vor rămâne companii de sine stătătoare, Forvia va creiona strategia comună a celor două firme și va asigura modalități clare de colaborare.

„Noi suntem FORVIA! Acest nou nume reflectă elementele de bază ale mărcilor noastre Faurecia și Hella, oferind, de asemenea, o translatare bună a scopului nostru comun – mobilitatea inspirațională. Acest nou grup reprezintă 150.000 de oameni talentați din peste 40 de țări, inspirați de o singură viziune, vorbind cu o singură voce și lucrând ca o singură echipă. La Forvia modelăm mobilitatea sigură, durabilă, avansată și personalizată pentru generațiile de astăzi și de mâine”, a declarat astăzi Patrick Koller, CEO al Faurecia.

De asemenea, Rolf Breidenbach, CEO al Hella, consideră că „Forvia surprinde excelent cooperarea dintre Faurecia și Hella. Numele întruchipează aspecte de bază esențiale care au distins dintotdeauna ambele companii – cum ar fi dinamismul, viziunea, pasiunea, orientarea către soluții, proximitatea clienților și spiritul comunității. În același timp, Forvia este un semnal clar al unui nou început pentru un viitor comun”.

Numele Forvia combină cuvintele „forward” („înainte”) și „via” (drum) exprimând ideea de mișcare și agilitate precum și angajament, încredere și acțiune în cadrul noului grup combinat.

Deși nu au menționat detalii despre modul în care vor colabora cele două companii, oficialii Forvia vor avea în subordine un producător de componente francez, Faurecia, care deține din acest an 79% dintre acțiunile celuilalt partener, Hella.

Grupul combinat, Forvia, are peste 150.000 de angajați, inclusiv circa 35.000 de ingineri, este prezent în peste 40 de țări cu 200 de centre dintre care 77 sunt de cercetare – dezvoltare. Ținta Forvia va fi ca în 2025 să genereze vânzări de 33 miliarde de euro.

Deocamdată, luând în calcul vânzările din 2020, Forvia va ocupa locul opt în clasamentul mondial al furnizorilor de componente auto cu vânzări totale de aproximativ 24 de miliarde de dolari.

Compania Faurecia a fost înființată în 1998 ca rezultat al fuziunii dintre producătorul de scaune Bertrand Faure și ECIA, divizia de piese a PSA Peugeot-Citroen. Compania s-a despărțit de PSA înainte de fuziunea cu Fiat Chrysler care a dus la formarea Stellantis.

În România, grupul Forvia va avea în cinci fabrici Faurecia – la Tălmaciu, Craiova, Mioveni, Râmnicu Vâlcea, Căţeasca și încă patru centre de cercetare-dezvoltare și uzine Hella la Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova. Organizarea activității din România după formarea noului grup rămâne, încă, o necunoscută.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...