A treia zi de război în Ucraina. Au reînceput luptele la Kiev, sună sirenele. Armata rusă va „lărgi” ofensiva. Țările UE trimit arme. Rusia a închis nord-vestul Mării Negre LIVE TEXT

Luptele continuă în Ucraina, și se duc lupte grele în continuare în Kiev, Harkov, Mariupol, Odesa, unde au loc atacturi cu rachete. Azi dimineață un bloc de locuințe din Kiev a fost lovit de o rachetă. O nouă coloană de trupe se îndrepată spre capitală. Țările de Jos ajută Ucraina cu 200 de rachete antiaeriene. Aproape 200 de civili, printre care și trei copii, au fost uciși. Zelenski a cerut ca Ucraina să fie primită în UE. 100.000 de ucraineni au fugit în Polonia. Armata rusă a primit ordinul să "lărgească" ofensiva împotriva Ucrainei. Țările UE, inclusiv Germania, trimit arme Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Harkov.
Ion Dobreanu - sâm, 26 feb. 2022, 10:28
A treia zi de război în Ucraina. Au reînceput luptele la Kiev, sună sirenele. Armata rusă va

UPDATE 23.51 Kiveul este atacat, sună sirenele

Sirenele au început, din nou, să sune în capitala Kiev, arată Amtena 3. Postul a difuzat imagini cu ceea ce pare un desant al parașutiștilor ruși asupra orașului. Oamenii au fost alertaţi să se adăpostească. Un raid aerian este iminent, spun autorităţile ucrainene. Se aud explozii

UPDATE 22.50: Hackerii Anonymous au declarat  ”război cibernetic” Rusiei

Hackerii din grupul Anonymous a declarat sâmbătă ”război cibernetic” Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina şi au cerut Moscovei să-şi retragă trupele din această ţară, în caz contrar vor fi executate atacuri cibernetice asupra principalelor website-uri ale guvernului rus, transmite agenţia EFE.

”Grupul Anonymous este în stare de război cibernetic împotriva guvernului rus”, au anunţat hackerii pe contul lor de Twitter, iniţiativă salutată imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizării, Mihailo Fedorov, care a descris acţiunea hackerilor drept o ”operaţiune specială” împotriva Rusiei.

În mesajul său, hackerii Anonymous au ţinut să-i amintească preşedintelui Putin că au reuşit să sustragă mai demult date ale Ministerului Apărării rus, care acum pot fi accesate liber pe internet. Hackerii l-au mai ameninţat pe liderul de la Kremlin cu dezvăluirea unor informaţii ”demolatoare” pe care el a reuşit să le ascundă până în prezent.

UPDATE 22.20 Grupuri de sabotori ruși în Kiev, spune primarul orașului

Primarul Capitalei Kiev, Vladimir Klitschko a transmis, în această seară, un nou mesaj în care a explicată că situaţia din Capitală este complicată şi tensionată, potrivit Antena 3.

„Inamicul nu a pătruns în oraș, dar la Kiev operează grupuri de sabotaj. Armata, forțele de ordine și terborona detectează și neutralizează sabotorii. Astăzi au fost confruntări și lupte. A continuat în unele zone și acum.

Rusia bombardează cartiere rezidențiale din capitala Ucrainei, în orașe și localități ale statului nostru. La Kiev, de la începutul atacului asupra capitalei, 6 civili au fost uciși sau uciși, inclusiv 1 copil. Și 14 militari și luptători Terobony. 71 de persoane au fost rănite. 25 dintre ei sunt civili. In special 3 copii”, a transmis Vladimir Klitschko.

UPDATE 22.05  Ambssada Ucrainei în Israel recrutează voluntari să lupte împotriva rușilor

Ambasada Ucrainei în Israel a făcut sâmbătă apel către comunitatea ucraineană din această ţară, dar şi către populaţia israeliană în general, să se alăture luptei împotriva trupelor ruse care au lansat joi o invazie asupra Ucrainei, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Dragi compatrioţi, fraţi şi toţi cetăţenii solidari ai Israelului şi ai altor ţări care sunteţi în prezent în Israel, ambasada a iniţiat crearea de liste cu voluntari care doresc să participe la acţiuni de luptă împotriva agresorului rus”, a semnalat ambasada ucraineană într-un anunţ pe contul său de Facebook.

În Israel, ţară unde serviciul militar este obligatoriu atât pentru bărbaţi (trei ani) cât şi pentru femei (doi ani), se află o importantă comunitate de ucraineni, sosiţi acolo odată cu valul masiv de emigranţi evrei care au venit din Uniunea Sovietică la începutul anilor ’90.

UPDATE 21.30 Germania trimite arme Ucrainei

Germania va livra Ucrainei „cât mai repede posibil” 1.000 de lansatoare de rachete şi 500 de rachete sol-air de tip Stinger pentru a ajuta această ţară să facă faţă invaziei armatei ruse, a anunţat sâmbătă guvernul de la Berlin, citat de BBC News și preluat de Digi 24.

Mișcarea marchează o schimbare majoră de abordare față de politica consecventă de lungă durată a Germaniei prin care interzicea exporturile de arme către zonele de conflict.

„Agresiunea rusă împotriva Ucrainei marchează o schimbare de epocă, ea ameninţă ordinea postbelică stabilită. În această situație, este de datoria noastră să sprijinim Ucraina cât mai bine în apărarea ei împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin”, a declarat cancelarul Olof Scholz.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit a transmis că Germania va începe să furnizeze Ucrainei arme din stocurile Bundeswehr

UPDATE 20.21: Au reînceput luptele la Kiev. Nou mesaj al lui Zelenski

În Kiev au reînceput luptele între armata rusă și ucraineni, potrivit Digi 24.Președintele Zelenski a ieșit din nou în fața poporului cu un mesaj de încurajare, în așteptarea atacurilor de noapte.

Acesta a declarat că armata ucraineană va continua să lupte, atât timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara, însă atât timp cât copii se nasc în adăposturi în timp ce afară se bombardează, inamicul nu are nicio șansă în acest război.

”Suntem de neînvins!”, a spus Zelenski.

”Noi vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera țara. Dacă deja copiii se nasc în buncăre, chiar și atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are nicio șansă în acest război, nu e nicio îndoială. Faptul că Ucraina a fost gata să se apere și solidaritatea tuturor, curajul a stricat planul ocupării țării noastre.

UPDATE 20.20 Trupele ruse sunt lângă centrala nucleară de la Zaporojie

Trupele ruseşti se apropie de centrala nucleară de la Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei, a declarat sâmbătă Vadim Denisenko, un consilier al ministrului ucrainean de interne, transmite Reuters.

Acesta mai susţinut că trupele ruse şi-ar fi îndreptat rachetele către acel sit.

Trupele ruse au capturat încă de la începutul ofensivei asupra Ucrainei, începută joi, fosta centrală nucleară de la Cernobâl, la circa 100 de kilometri nord de capitala Kiev.

UPDATE 20.15 Ajutor militar de la statele UE

Premierul belgian a anunțat că țara sa va trimite 2000 de arme de asalt și peste 3.800 de tone de combustibil. Imediat după anunțul făcut de Belgia, și Slovacia a anunțat un nou lot de ajutor. Autorităție de la Bratislava au anunțat că vor trimite 12.000 de mortiere de calibru 120 mm, 10.000 de tone de combustibil, 2400 de tone de kerosen și două complexuri ani-mine Bozena. Germania a aprobat livrarea a 400 de lansatoare de grenade în Ucraina.

UPDTAE 18.40 25.000 de arme automate, distribuite locuitorilor capitalei Kiev

Pentru a respinge un aşteptat atac rusesc de amploare asupra capitalei ucrainene Kiev, autorităţile spun că au distribuit numeroase arme locuitorilor, informează DPA.

În total, au fost distribuite 25.000 de arme automate şi 10 milioane de cartuşe, a declarat ministrul de interne Denis Monastîrski într-o înregistrare video difuzată sâmbătă. De asemenea, au fost distribuite arme antitanc, a mai spus el.

”Kievul se va apăra”, a spus Monastîrski. El s-a declarat mândru când a văzut oameni care îşi apără oraşele, satele, străzile şi casele. ”Ei se organizează, nu există jafuri sau furturi”

UPDATE 18.20 Armata rusă a primit ordinul să „lărgească” ofensiva împotriva Ucrainei

Armata rusă a primit sâmbătă ordinul să-şi lărgească ofensiva asupra Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, care a acuzat Kievul că a respins negocierile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”Astăzi, toate unităţile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcţiile, conform planului ofensivei”, a precizat într-un comunicat Ministerul Apărării rus.

Rusia a acuzat mai devreme Ucraina, în a treia zi a invaziei ruseşti, că a zădărnicit un armistiţiu refuzând negocierile cu Moscova pe care le acceptase anterior, acuzaţie la care Ucraina a răspuns că oferta de negociere a Rusiei ar fi fost de fapt un ultimatum.

UPDATE ORA 15.33 Ucraina afirmă că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navigaţie

Serviciul ucrainean al poliţiei de frontieră a anunţat sâmbătă că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navigaţie, transmite Reuters.

”Prezenţa navelor şi a ambarcaţiunilor în această zonă va fi considerată ca o ameninţare teroristă”, a precizat acesta într-un comunicat.

Vineri, Ucraina a anunţat că Rusia a lovit două nave comerciale în apropiere de portul ucrainean Odesa din sudul ţării, la o zi după ce Rusia a început o invazie la scară largă în Ucraina.

UPDATE ORA 14.55 Ucraina: Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru aeronavele legate de Bulgaria, Polonia şi Republica Cehă

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi închide spaţiul aerian pentru toate aeronavele legate de Bulgaria, Polonia şi Republica Cehă, după o decizie similară luată de Sofia, Varşovia şi Praga împotriva companiilor aeriene ruse, informează AFP şi Reuters.

„În urma deciziilor inamicale ale autorităţilor aeriene ale Bulgariei, Poloniei şi Republicii Cehe, începând cu 15:00 ora Moscovei (12:00 GMT), 26 februarie 2022”, Rusia îşi închide spaţiul său aerian pentru „companiile aeriene ale acestor ţări şi/sau celor care sunt înregistrate acolo”, a anunţat Rosaviatsia, autoritatea rusă de reglementare in domeniu.

UPDATE ORA 14.16 Kievul înăspreşte interdicţia de circulaţie: oricine se află pe stradă între orele 17.00 şi 8.00 va fi tratat ca un inamic

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a anunţat sâmbătă o înăsprire a interdicţiei de circulaţie din cauza invaziei ruseşti, avertizând că oricine se află pe stradă între orele 17.00 şi 8.00 va fi tratat ca un inamic, transmite AFP.

”Toţi civilii care se află pe stradă în timpul stingerii vor fi consideraţi membri ai grupurilor de sabotaj şi recunoaştere ale inamicului”, a declarat Vitali Kliciko pe Telegram.

UPDATE ORA 13.42 Excluderea Rusiei din SWIFT este o chestiune de zile, spune un guvernator de bancă din zona euro

Decizia de deconectare a Rusiei de la sistemul global de plăţi interbancare SWIFT va fi luată în câteva zile, a declarat sâmbătă pentru Reuters un guvernator al unei bănci centrale din zona euro.

„SWIFT este doar o chestiune de timp, de foarte scurt timp, de ordinul zilelor”, a declarat guvernatorul care a dorit să îşi păstreze anonimatul. „Este suficient? Nu. Este necesar? Absolut. Sancţiunile au sens doar dacă sunt costuri pentru ambele părţi iar acest lucru va fi costisitor”, a adăugat sursa.

UPDATE ORA 13. 06 Aproape 200 de civili, printre care 3 copii, au fost ucişi în Ucraina după declanşarea invaziei ruse

Cel puţin 198 de civili ucraineni, printre care trei copii, au fost ucişi de „invadatorul rus”, iar 1.115 de persoane au fost rănite, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii al Ucrainei, Viktor Liaşko, informează AFP.

De asemenea, zeci de militari ucraineni şi-au pierdut viaţa, în timp ce Rusia nu oferă nicio informaţie cu privire la bilanţul său. Kievul afirmă că a provocat pierderi grele armatei ruse.

Capitala Ucrainei este sâmbătă sub tirul rachetelor ruse şi lupte violente au loc în oraş, unde preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să lupte împotriva invaziei ruse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a subliniat într-o înregistrare video că noaptea a fost una „grea” în capitală, unde se află „unităţi de sabotaj” ruse, însă nu şi unităţi ale armatei regulate.

UPDATE ORA 12.48 Ucraina: O sută de mii de ucraineni au trecut frontiera spre Polonia după lansarea atacului rus

O sută de mii de ucraineni au trecut frontiera spre Polonia după lansarea atacului rus, a anunţat sâmbătă ministrul-adjunct al afacerilor interne polonez, Pawel Szefernaker, informează AFP.

„După lansarea operaţiunilor de război în Ucraina şi până astăzi (sâmbătă), pe toată lungimea frontierei cu Ucraina o sută de mii de persoane au trecut graniţa, venind din Ucraina în Polonia”, le-a spus Szefernaker jurnaliştilor, la postul de frontieră din Medyka.

UPDATE ORA 12.12 Twitter şi-a oprit publicitatea în Rusia şi Ucraina

Twitter şi-a oprit publicitatea în Rusia şi Ucraina, în contextul invaziei ruse asupra ţării vecine, transmite sâmbătă DPA.

Reprezentanţii companiei de social media au precizat că au dorit să se asigure că reclamele nu vor afecta circulaţia informaţiilor publice importante cu privire la siguranţa oamenilor.

UPDATE ORA 11.57 Republica Cehă va livra Ucrainei arme şi muniţii în valoare de peste 7,6 milioane de euro

Guvernul ceh a aprobat sâmbătă trimiterea de arme şi muniţii în valoare de 188 de milioane de coroane ceheşti (peste 7,6 milioane de euro), pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva atacului rus, a anunţat Ministerul Apărării al Republicii Cehe, informează Reuters.

Transportul, care include mitraliere, puşti de asalt şi alte arme uşoare, va fi livrat de partea cehă într-o locaţie decisă de Ucraina, a precizat ministerul ceh.

UPDATE ORA 11.42 Zelenski a cerut din nou ca Ucraina să fie primită în UE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat sâmbătă ca ţara sa să fie primită în Uniunea Europeană (UE), în contextul invaziei ruse, informează dpa.

„Acesta este un moment crucial pentru a finaliza discuţiile de lungă durată odată pentru totdeauna şi a decide asupra acordării Ucrainei a statutului de membru al UE”, a scris Zelenski sâmbătă pe Twitter.

Preşedintele ucrainean a mai spus că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre „asistenţă suplimentară eficientă” pentru Ucraina, precum şi despre „lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”.

Ucraina nu este oficial candidată la aderare în UE. În trecut, existau temeri că un asemenea pas ar putea afecta relaţiile UE-Rusia.

UPDATE ORA 11.03 Țările de Jos vor livra Ucrainei 200 de rachete antiaeriene

Ţările de Jos vor livra Ucrainei 200 de rachete antiaeriene cât de repede posibil, a anunţat sâmbătă guvernul olandez într-o scrisoare adresată parlamentului, informează Reuters, citată de Agerpres.

De asemenea, guvernul olandez a anunţat că va transfera personajul ambasadei Ţărilor de Jos din oraşul Lvov din estul Ucrainei în oraşul polonez Jaroslaw, din cauza degradării situaţiei securitare.

În urma cererilor formulate de Ucraina, „Ţările de Jos vor livra 200 de rachete antiaeriene Stinger”, se precizează în scrisoarea guvernului. „Alături de aliaţii noştri, Ministerul Apărării (al Ţărilor de Jos) va trimite aceste rachete cât de repede posibil”, adaugă textul.

UPDATE  ORA 10.43 Polonia anunță că 35.000 de refugiați ucraineni au intrat în țară

Zeci de mii de refugiaţi din Ucraina au sosit în Polonia după ce au fugit de atacurile ruse, a anunţat sâmbătă guvernul polonez, informează dpa, citată de Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, 35.000 de oameni au traversat frontiera polonezo-ucraineană spre Polonia”, a declarat vineri seara ministrul-adjunct al afacerilor interne polonez Pavel Szefernaker, la postul TVP.

Majoritatea sunt femei şi copii, dar sunt şi bărbaţi peste 60 de ani şi băieţi sub 16 ani, în afara vârstei de recrutare a bărbaţilor în Ucraina aflată în război.

Procesarea fluxului de refugiaţi de partea ucraineană a încetinit din cauza faptului că războiul a generat probleme în sistemul de operare utilizat de poliţia de frontieră ucraineană, a adăugat Szefernaker.

Polonia poate procesa până la 50.000 de refugiaţi din Ucraina în fiecare zi la frontieră, a mai spus el.

UPDATE ORA 10.34 Zeci de răniţi, inclusiv copii, după luptele din timpul nopţii de la Kiev, anunţă primarul capitalei ucrainene

Zeci de oameni au fost răniţi în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă în luptele care s-au dat la Kiev, capitala Ucrainei, a anunţat sâmbătă dimineaţa primarul oraşului, Vitali Kliciko, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Până la ora locală 06:00 (04:00 GMT), 35 de oameni, inclusiv doi copii, au fost răniţi, a spus el. Nu este clar dacă Kliciko se referea doar la civili, notează Reuters.

Fostul campion mondial de box la categoria grea, devenit primar al Kievului, a adăugat că momentan nu există o prezenţă militară rusă importantă în Kiev, dar a adăugat că sunt active grupuri de sabotori.

UPDATE ORA 10.27 Biden a autorizat acordarea unui împrumut de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a semnat un memorandum pentru a oferi Ucrainei până la 600 de milioane de dolari sub formă de „asistenţă militară imediată”, transmite sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

Decizia intervine în contextul în care forţele ruse au avansat şi mai mult către capitala ucraineană Kiev în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Potrivit ordinului executiv semnat de Biden, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va furniza „asistenţă militară imediată către Ucraina” de până la 250 de milioane de dolari, iar 350 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru „articole şi servicii de apărare ale Departamentului Apărării, şi pentru pregătire militară şi antrenamente”.

UPDATE 10.20 O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod, situată la nord de capitala Ucrainei, au informat sâmbătă mass-media locale, citate de EFE.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, blindatele sunt identificate cu o literă albă „V”, în timp ce conducătorii vehiculelor poartă ca semn distinctiv o bandă adezivă albă la manşete. Momentan, coloana se află în satul Kozarovici, pe malul Niprului, de unde au opţiunea fie să se întoarcă în direcţia nord, fie să se îndrepte către capitală, pe podul de pe râul Irpen.

Anterior, trupele ruse au lansat o ofensivă prin partea de vest a oraşului şi au bombardat o garnizoană militară.Incursiunea inamicului a fost respinsă, potrivit Armatei terestre ucrainene, care a dat asigurări că a eliminat o coloană motorizată duşmană. Coloana rusă, din care făceau parte tancuri, camioane şi alte vehicule militare, ar fi încercat să avanseze în zona metroului Beresteiskaia, pe Bulevardul Victoriei. Potrivit autorităţilor locale, forţe aerotransportate ruse au aterizat pe un aerodrom din localitatea Vasilkov, aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Kiev.

Trupele ruse încearcă să încercuiască capitala şi să o izoleze de restul ţării, iar în acest scop au preluat controlul asupra unui aerodrom în direcţia frontierei belaruse şi au blocat un important oraş la nord, Cernigov.

UPDATE 10.00 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a publicat un clip video pe Twitter sâmbătă dimineață din centrul Kievului. El a dezmințit informațiile privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. Sunt aici, nu vom depune arme. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a spus acesta, potrivit Digi 24. Anterior, Zelensky, considerat ținta nr. 1 a rușulor a anunțat că nu părăsește capitala și a refuzat oferta americanilor de a fi scos din țară. “Am nevoie de muniții, nu de o călătorie!” a spus președintele.

Atacuri peste atacuri. Rușii ar avea deja 3.500 de morți, spun ucrainenii

Forţele ruse reluat sâmbătă atacurile coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari pentru Reuters, preluată de Digi24. Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră.

Unele zone de lângă Sumi, Poltava și Mariupol au fost lovite de atacuri aeriene, conform Reuters.

Lupte grele sunt de asemenea în curs lângă oraşele Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean. „Lupte grele au loc lângă Mariupol”, a mai declarat Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski. „Însă nu se pune problema ca Mariupol să se predea sau să fie capturat”, a afirmat el.

Armata ucraineană a transmis că mai mult de 3.500 de soldați ruși implicați în invazie au fost uciși iar aproape 200 au fost luați prizonieri. Aceștia au adăugat că Rusia a pierdut și 14 aeronave, 8 elicoptere și 102 tancuri până acum, conform BBC. Rusia nu a rescunoscut nicio pierdere până acum.

Te-ar mai putea interesa și
Deca: Școlile se vor închide acolo unde situația o impune
Deca: Școlile se vor închide acolo unde situația o impune
Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune, a afirmat duminică ministrul Educaţiei Ligia Deca în contextul avertizărilor meteorologice. ...
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt;impactul pe termen lung va fi minim (analiză)
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt;impactul pe termen lung va fi minim ...
Alegerile prezidenţiale din România pot creşte volatilitatea leului pe termen scurt, însă impactul pe termen lung va ...
Aproximativ 1,87 miliarde de ambalaje SGR s-au reîntors din piaţă, până la 1 septembrie
Aproximativ 1,87 miliarde de ambalaje SGR s-au reîntors din piaţă, până la 1 septembrie
Numărul ambalajelor cu sigla SGR returnate de pe piaţă, la data de 1 septembrie 2024, a fost de aproximativ 1,87 de miliarde, ...
Produsele tradiţionale, vinurile şi pensiunile agroturistice din zona Buzăului, promovate la Terra Madre 2024 de la Torino
Produsele tradiţionale, vinurile şi pensiunile agroturistice din zona Buzăului, promovate la Terra Madre 2024 de la Torino
Comunitatea Slow Food Buzău Land, care reuneşte în prezent peste 32 de membri, respectiv fermieri, producători de alimente, ...