Cursul a fost stabil şi a închis sesiunea interbancară aproape de 4,45 lei/euro

Moneda naţională a înregistrat fluctuaţii reduse în a doua parte a sesiunii interbancare de miercuri, astfel că la finalul zilei schimburile se perfectau uşor peste 4,45 lei/euro, într-o piaţă liniştită, spun dealerii.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 14:09
Cursul a fost stabil şi a închis sesiunea interbancară aproape de 4,45 lei/euro

În jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,4510 – 4,4540 lei/euro, în creştere faţă de nivelurile de la aceeaşi oră de marţi, de 4,4380 – 4,4420 lei/euro.

La deschidere euro a fost cotat la 4,4410 – 4,4420 lei, iar în prima oră de tranzacţionare, cotaţiile au urcat treptat până la 4,46 lei/euro.

Spre jumătatea zilei, rata de schimb a început să coboare, iar minimul zilei a fost de 4,4450 lei/euro.

Dealerii spun că piaţa a fost linişită şi se aşteaptă ca rata de schimb să rămână într-un interval îngust în sesiunile din această săptămână, înaintea datelor cheie legate de piaţa forţei de muncă din SUA care vor fi prezentate vineri.

La finalul şedinţei de la Bucureşti, forintul erau în scădere uşoară, iar zlotul era în stagnare faţă de euro.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un curs de referinţă în creştere cu 1,23 bani, la 4,4514 lei/euro. În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,4391 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a publicat un curs de 3,4337 lei/dolar, cu 2,61 bani peste şedinţa anterioară, când paritatea a fost de 3,4076 lei/dolar.

Leul s-a depreciat uşor şi în raport cu francul elveţian, cursul de schimb urcând de la 3,5954 lei/franc la 3,6180 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate miercuri de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut la 4,54% – 5,04% pe an, după ce marţi au fost de 4,74% – 5,24% pe an.

Totodată, dobânzile pentru plasamentele pe termen de o săptămână au coborât la 4,68% – 5,18% pe an, după ce marţi au fost la 4,74% – 5,24% pe an. Randamentele încadrează, astfel, rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 5% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) își adaugă în portofoliul de produse fără fum, destinate exclusiv......
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...
Evenimentele iernii 2024
Evenimentele iernii 2024
Iarna anului 2024 aduce o mulțime de evenimente interesante în România și în alte locuri din Europa! Aici sunt câteva ...