BCR a vândut 2 tone de aur clienţilor săi, în 3 ani

Banca Comercială Romană (BCR) a vândut clienţilor săi peste 2 tone de aur, de la lansarea, în 2009, a serviciului de tranzacţionare a metalului preţios pentru persoanele fizice. Media ponderată (cu volumul) a tranzacţiilor realizate a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie, potrivit datelor primite de ECONOMICA.NET de la bancă. 
Adrian N. Ionescu - joi, 04 iul. 2013, 08:03
BCR a vândut 2 tone de aur clienţilor săi, în 3 ani

Valoarea celor 2 tone de aur vândute de BCR clienţilor săi, în mai bine de 3 ani, se ridică la aproximativ 300 milioane lei.

O mare parte a tanzacţiilor a fost efectuată de divizia de private banking, dedicată clienţilor cu mari resurse. Pe acest segment media a fost de 40 de kg / tranzacţie, potrivit datelor primite la redacţia ECONOMICA.NET de la bancă.

BCR vinde aur financiar, de 99,99% puritate, sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje. De obicei, banca răsumpără aurul pe care l-a vândut.

Aurul BCR este furnizat de către Austria Mint, „o companie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume“, potrivit oficialilor BCR.

„Tranzacţionăm lingouri de aur de diferite mărimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3.11g) şi 1 uncie (31.10g) – numită „Filarmonica“. Astfel, volumul tranzacţionat de noi în ultimele luni, s-a dublat comparativ cu începutul acestui an”, a adaugat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie – retail din cadrul BCR.

Aurul este considerat, în mod tradiţional, un activ de refugiu în cazul turbulenţelor pe pieţele fianciare, dar şi de conservarea valorii împotriva eroziunii inflaţioniste.Totuşi, recenta criză globală a propulsat aurul ca pe o ţintă de investiţii şi speculaţie majoră.

Preţul aurul a suferit o scădere considerabilă în acest an, după ce economia SUA a început să dea semne tot mai convingătoare de revenire şi, mai ales, după ce Federal Reserve, banca centrală a SUA, a anunţat programul de reducere şi oprire a operaţiunilor de infuzii de lichidităţi. Cu acestea băncile au finanţat, cel mai adesea, speculaţiile de piaţă mai degrabă decât companiile.

Nu întâmplător, prin urmare, clienţii BCR „consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare“, după cum afirmă Laura Hexan.

BCR vinde aur în orice unitate, dar numai pe baza unei comenzi prealabile. Totodată, BCR oferă şi serviciul de depozitare pentru aur fizic pentru cantităţi de minim 100 g. Aurul păstrat în custodie la BCR poate fi răscumpărat ulterior de către bancă, în situaţia în care clientul doreşte acest lucru. Altfel, aurul Mint Austria din oferta BCR poate fi vândut oriunde în întreaga lume unde se tranzacţionează metale preţioase.

Toate lingourile vândute de BCR îndeplinesc standardul „London Good Delivery„, ce garantează calitatea şi recunosc monetariei statutul de producător autorizat. Indiferent de mărime, fiecare lingou are o puritate de 99.99% sau 24 carate, având inscripţionate emblema Monetăriei Austriece, specificaţiile şi numărul de serie. Fiecare monedă este bătută din aur cu puritate de 99.99% sau 24 de carate şi sunt denumite după faimoasa orchestra Viena Filarmonica.

Te-ar mai putea interesa și
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Bursa de la București s-a înroșit, toți......
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Cum vede presa internațională victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în fața rivalilor săi.
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării ...