British American Tobacco anunță că își suspendă toate operațiunile din Rusia

Compania British American Tobacco a anunțat vineri că iese de pe piața rusă, ca urmare a războiului declanșar de Moscova împotriva Ucrainei.
Ion Dobreanu - sâm, 12 mart. 2022, 13:23
British American Tobacco anunță că își suspendă toate operațiunile din Rusia

BAT susține că este companie mândră de valorile și de etica sa și, în aceste condiții, cere tuturor liderilor politici și guvernelor să găsească o cale pașnică și trainică prin dialog și diplomație pentru rezolvarea acestui conflict, se specifică într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupului.

Dacă în data de 9 martie compania anunțase că doar își suspendă investițiile programate în Rusia, BAT și-a revizuit vineri decizia privind prezența sa în Federația Rusă. British American Tobacco își explică hotărârea prin faptul că actuala situație este una foarte complexă, în care realitatea este extrem de volatilă, schimbându-se cu mare repeziciune.

Astfel, BAT a concluzionat că actuala afacere pe care o deține în Rusia nu mai este sustenabilă în acest context. Firma a decis vineri să înceapă procesul de transfer al proprietății afacerilor din Rusia în concordanță cu toate legile locale și internaționale.

BAT va continuă să achite salariile celor 2.500 de angajați pe care-i are în Rusia și promite că va face totul pentru ca să le găsească un nou angajator. După finalizarea procesului de închidere a afacerii, BAT nu va mai avea nicio prezență în Rusia.

În urma acestei decizii și luând în considerare situația incerta legată de Ucraina și Rusia care ar putea să afecteze întregul grup, BAT a considerat prudent să-și revizuiască estimările pentru anul 2022. Compania se așteaptă acum să aibă o creștere a veniturilor cuprinsă între 2% și 4% în acest an.

Anul trecut, Ucraina și Rusia au asigurat aproximativ 3% dintre veniturile BAT, iar profitul ajustat generat în aceste țări a fost chiar ceva mai mic decât acest procent de 3%.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...