Casierii de la Muzeul Metropolitan din New York, instruiţi să îi înşele pe vizitatori

Casierii de la Metropolitan Museum of Art din New York sunt plătiţi şi în funcţie de sumele colectate la intrare, iar conducerea instituţiei îi descurajează să dezvăluie vizitatorilor faptul că preţul de intrare poate fi chiar şi de un singur cent, a declarat un fost manager al muzeului.
Economica.net - lun, 08 iul. 2013, 19:57
Casierii de la Muzeul Metropolitan din New York, instruiţi să îi înşele pe vizitatori

Potrivit bloomberg.com, Gerard Lee Jones, fost manager al instituţiei, a făcut această dezvăluire într-o serie de documente oficiale depuse la tribunal la sfârşitul lunii iunie, într-un proces iniţiat cu scopul de a anula taxa de intrare „recomandată” de muzeu, care este în prezent de 25 de dolari pentru vizitatorii adulţi.

Casierii din instituţia newyorkeză erau descurajaţi să dezvăluie vizitatorilor faptul că preţul minim de intrare în muzeu este de un cent, a spus fost manager.

Din 1970, orice persoană care vizitează Metropolitan Museum of Art poate „să plătească oricât doreşte, dar trebuie să plătească totuşi ceva”, potrivit documentelor oficiale depuse la Curtea Supremă din Manhattan.

În acea plângere se afirmă că renumitul muzeu newyorkez îi înşală pe vizitatori şi încalcă o lege a statului New York din anul 1893 care stipulează că Muzeul Metropolitan trebuie să fie deschis, în mod gratuit, cinci zile pe săptămână, în schimbul folosirii gratuite a terenului municipalităţii.

Gerard Lee Jones spune că a lucrat în acest muzeu din 2007 până în 2011, în calitate de supraveghetor al încasatorilor. Aceştia erau instruiţi să nu îi informeze niciodată din proprie iniţiativă pe vizitatori în legătură cu faptul că pot să plătească o sumă mai mică decât taxa de intrare „recomandată”.

În anul fiscal care s-a încheiat în iunie 2012, încasările din bilete au adus muzeului newyorkez 37,8 milioane de dolari, o sumă care reprezintă 16% din veniturile anuale ale instituţiei.

Muzeul Metropolitan a adoptat politica „plăteşte cât doreşti” în 1970, ca reacţie la creşterea costurilor de întreţinere şi a scăderii finanţării alocate de municipalitatea din New York. Acea politică trebuia să fie iniţial un experiment de doar şase luni.

Amplasat pe celebra 5th Avenue din centrul Manhattanului, în apropiere de Central Park, Metropolitan Museum of Art a fost inaugurat în 1872 şi expune în colecţiile sale permanente peste 2 milioane de opere de artă provenind din lumea întreagă.

Metropolitan Museum of Art este cel mai mare muzeu de artă din Statele Unite şi unul din primele trei mari muzee din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Călin Georgescu: Nu vom mai lăsa hipermarketul, micromarketul şi alţi răspânditori de otrăvuri (junk-food şi fast-food) să ne hrănească familiile
Călin Georgescu: Nu vom mai lăsa hipermarketul, micromarketul şi alţi răspânditori de otrăvuri (junk-food şi fast-food) ...
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din ţara noastră. Georgescu spune în cartea sa "Cumpăna României"......
Care a fost motivul „divorțului” dintre Austria şi Gazprom, o relaţie veche de peste 50 de ani – Reuters
Care a fost motivul „divorțului” dintre Austria şi Gazprom, o relaţie veche de peste 50 de ani – Reuters
Factorul declanşator care a pus capăt unei relaţii de peste 50 de ani între grupul rus Gazprom şi cel austriac OMV la ...
China vrea să fie un „asociat, nu un rival” al Uniuniii Europene şi cere independenţă Bruxelles-ului
China vrea să fie un „asociat, nu un rival” al Uniuniii Europene şi cere independenţă Bruxelles-ului
Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat luni, la Beijing, că Uniunea Europeană şi China "sunt parteneri, nu adversari" ...
Ce spune Rusia despre viziunea politică a lui Călin Georgescu faţă de Kremlin
Ce spune Rusia despre viziunea politică a lui Călin Georgescu faţă de Kremlin
Kremlinul a reacţionat luni în mod reţinut la victoria lui Călin Georgescu, în primul tur al alegerilor prezidenţiale ...