„Nu suntem de acord cu decizia de înlocuire a celor două directoare. Suntem convinşi de moralitatea acestora. Ancheta Corpului de Control al ministrului a dorit să găsească un ţap ispăşitor”, a afirmat o profesoară care a protestat luni împreună cu mai mulţi elevi şi cadre didactice din liceu.
Potrivit acesteia din urmă, eleva care a depus plângere de viol şi o altă elevă care a pozat într-o revistă nu reprezintă liceul, ele fiind transferate la unitatea de învăţământ „prin decizia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti”.
Profesoara protestatară a spus că profesorul de sport reclamat care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu eleva, venise pentru un an de zile ca suplinitor, „dar nu din decizia şcolii şi a directorilor acesteia”.
Profesorii protestatari au arătat că în Consiliul profesoral s-a făcut propunerea de exmatriculare a elevei sau de scăderea a notei la purtare, iar în cele din urmă s-a decis scăderea notei la purtare. „Eleva care a reclamat violul a dobândit o mare parte din absenţe după scandal. Acestea au apărut ca urmare a scandalului”, au mai susţinut cadrele didactice.
Elevii care au protestat în curtea liceului au solicitat reinstalarea conducerii liceului, scandând „Vrem conducerea înapoi”!, „Jean Monnet, jos etichetele!” şi „Nu denigraţi şcoala”.
Comitetul de părinţi din Liceul teoretic Jean Monnet a formulat un comunicat în care afirmă că „au fost încălcate nişte norme elementare ale Codului Muncii şi dreptul de a fi informat”. „Este un fapt fără precedent anunţarea demiterii la televizor, pedepsirea unui director pentru lipsa de responsabilitate a părinţilor şi aici mă refer la elevele acuzate de furt, furt care s-a produs în timpul liber al elevelor, când se presupune că părinţii au cunoştinţe de ce fac copiii lor”, se susţine în comunicat.
Potrivit acestuia, copiii liceului nu sunt „copii de nomenclaturişti, aşa cum anunţă domnul ministru”, sunt „copii normali”, care au dreptul la învăţătură, drept prevăzut în Constituţie, iar corpul profesoral este format din cadre didactice bine pregătite. Părinţii precizează că sunt „alături de ei (profesori – n.r.) şi de cei 1.200 de elevi” care îşi desfăşoară activitatea sub directa îndrumare a acestora.
„Suntem printre puţinele licee care au luat măsuri de disciplină şi de organizare internă – uniforma obligatorie, eradicarea absenţelor şi interzicerea fumatului”, se mai arată în comunicat.