PNL îl menține pe Cîțu în funcția de președinte al Senatului

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a declarat că decizia la nivelul partidului în ceea ce priveşte funcţia ocupată de Florin Cîţu a fost ca acesta să rămână preşedinte al Senatului.
AGERPRES - mar, 19 apr. 2022, 20:24
PNL îl menține pe Cîțu în funcția de președinte al Senatului

„În discuţiile pe care le-am avut şi, practic, tot ceea ce a însemnat demersul la nivelul Partidului Naţional Liberal, decizia a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului”, a declarat Nicolae Ciucă, marţi, la plecarea de la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini în parteneriat cu Guvernul.

Întrebat dacă a avut o discuţie în această perioadă cu Florin Cîţu, în sensul ca acesta să nu mai critice Guvernul, premierul a spus: „Am discutat astăzi cu domnia sa, ne-am întâlnit astăzi cu parlamentarii PNL, nu am discutat acest subiect”.

Înainte ca premierul Ciucă să confirme că Florin Cîțu își menține poziția de la Senat, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat același lucru cu două ore mai devreme.

El a adăugat că Florin Cîţu „nu riscă să fie sancţionat” şi a confirmat întâlnirea de marţi a conducerii PNL, de la Vila Lac.

„Nu riscă să fie sancţionat şi Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL. În al doilea rând, n-aş vedea ca o critică – sigur că domnia sa îşi exprimă o opinie, eu spun că unul dintre cei mai buni specialişti pe care PNL îl are pe zona de finanţe şi expertiză în finanţe publice. Noi şi astăzi am avut o întâlnire la Vila Lac în care am discutat despre toate aceste aspecte, în interiorul partidului. Vom continua să discutăm, acum, sigur, îngrijorări putem să avem fiecare. Unii putem avea şi argumente, alţii mai puţin”, a declarat Bode, la Parlament.

Potrivit acestuia, deocamdată agenţiile de rating au păstrat ratingul României şi a adăugat că „nu stăm foarte bine” în privinţa absorbţiei de fonduri europene. „Aşadar, haideţi să vedem finalul anului, să vedem cum reuşim să atragem aceşti bani europeni”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă la rocada premierului se va schimba şi ministrul Finanţelor, Lucian Bode a confirmat: „Da, aşa este”.

„Rămân la această opinie, am spus-o de fiecare dată, şi i-am transmis şi domniei sale (lui Florin Cîţu – n.r.) de mai multe ori – să rămână în această linie a expertizei pe care o are, în comunicare publică şi va fi foarte bine şi pentru domnia sa, şi pentru PNL”, a adăugat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că în coaliţia de guvernare nu au existat discuţii despre introducerea de noi taxe şi impozite, în condiţiile în care Florin Cîţu a declarat că singura posibilitate a Guvernului de a pune în practică măsurile sociale şi economice pe care le-a anunţat ar fi introducerea de noi taxe şi impozite, pentru că nu sunt bani la buget.

„Guvernul are obligaţia să găsească resurse pentru a acoperi toate chetuielile pe care le are statul. Aţi văzut acest pachet de 17,5 miliarde, sigur că sunt cheltuieli foarte mari şi pe zona de investiţii am depăşit pentru prima dată 7% din PIB. (…) Fiecare măsură a fost fundamentată, au fost prezentate pe rând, fiecare, în coaliţie, să vedem de unde luăm banii, luăm din fonduri europene, luăm de la buget”, a spus Bode.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ca acesta să preia conducerea PNL, arătând, însă, că "decizia va fi......
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...