Elon Musk îndeamnă oamenii de afaceri să investească în afaceri cu litiu

Omul de afaceri Elon Musk, deținătorul Tesla Inc, dar și al altor companii cu câștiguri importante, consideră că litiul este un metal extrem de profitabil.
Robert Stan - lun, 25 apr. 2022, 21:57
Elon Musk îndeamnă oamenii de afaceri să investească în afaceri cu litiu

Cum câștigurile majore obținute de pe urma Tesla nu sunt de ajuns pentru omul de afaceri sud-african, care acum deține și cetățenie americană și canadiană, acesta s-a implicat mai recent și în prelucrarea litiului. De altfel, el îi îndeamnă și pe alți oameni de afaceri să facă același lucru.

În prezent, aprovizionarea cu litiu a marilor producători auto este deficitară, această materie primă indispensabilă pentru bateriile vehiculelor electrice fiind, în opinia lui Musk, „un factor limitator” al creșterii producției de mașini electrice.

Șeful Tesla a încurajat recent alți oameni de afaceri și companii să investească în domeniul litiului, considerând că afacerile cu acesta vor genera marje de profit importante din cauza prețurilor ridicate cu care este comercializat.

„Marjele la litiu sunt practic, deja, marje de industrie software… Îți place să faci bani? Ei bine, afacerea cu litiu este pentru tine”, a menționat Elon Musk.

În același context el a mai declarat că Tesla va avea „câteva anunţuri interesante în lunile următoare” cu privire la asigurarea materiilor prime pentru baterii.

Îndemnul lui Musk de a investi în domeniul litiului pentru a crește producția pare a face parte din strategia deja utilizată de a genera impulsuri în piață prin care să susțină propriile afaceri. De altfel, chiar el a declarat că celulele de baterii Tesla ar putea trage în jos producția de mașini electrice a companiei, dacă nu reușește să rezolve în timp util problemele de aprovizionare cu materii prime până la începutul lui 2023.

Pe măsură ce producția companiei Tesla crește odată cu deschiderea noilor uzine de la Berlin și Austin, problemele legate de aprovizionare devin tot mai stringente. „Dar suntem foarte încrezători că vom rezolva aceste probleme”, a declarat Musk.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Politica Agricolă Comună (PAC), pentru a-şi dovedi eficienţa, trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate care să poată fi uşor de înţeles şi aplicat......
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa pentru Germania (AfD)
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa ...
Un grup de parlamentari germani din partidele pro-europene examinează semnarea unei moţiuni care să iniţieze procesul ...
Capacitatea instalată a prosumatorilor se apropie de 2.000 MW. Au apărut 11.000 de noi prosumatori într-o lună
Capacitatea instalată a prosumatorilor se apropie de 2.000 MW. Au apărut 11.000 de noi prosumatori într-o lună
Capacitatea din instalațiile prossumatorilor este de aproape 2.000 MW, iar numprul lor se apropie de 160.000, potrivit ultimelor ...
Christine Lagarde: Cele mai recente evoluţii consolidează încrederea noastră că inflaţia va reveni la ţinta BCE de 2% în timp util
Christine Lagarde: Cele mai recente evoluţii consolidează încrederea noastră că inflaţia va reveni la ţinta BCE de ...
Banca Centrală Europeană devine mai optimistă că va putea ţine inflaţia sub control şi va reflecta asupra acestei ...