Care sunt avantajele şi dezavantajele unui foişor din pânză pentru grădină?

Un foișor din pânză funcționează ca un foișor normal, cu excepția faptului că acoperișul său este realizat din pânză în loc de lemn sau metal. Foișoarele din pânză au o serie de avantaje, dar și unele dezavantaje. Acestea sunt accesibile, versatile și ușor de întreținut. Pe de altă parte, acestea nu sunt deosebit de durabile și unii oameni cred că sunt neatractive.
Ion Dobreanu - vin, 13 mai 2022, 14:41
Care sunt avantajele şi dezavantajele unui foişor din pânză pentru grădină?

Un foișor este o structură mică cu acoperiș, folosită în aer liber pentru a oferi umbră. De obicei, nu are pereți și este deschis în aer liber. Acesta poate include scaune încorporate. Nu este neobișnuit ca un foișor să aibă șase sau chiar opt laturi, dar poate avea și patru. Foisoarele sunt adesea amplasate într-o grădină, într-o zonă în aer liber sau pe o terasă.

Cei interesați de achiziționarea unui foișor vor afla că acestea pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv lemn și metal, precum și pânză. Foișoarele din pânză au adesea un cadru din plastic sau metal cu un exterior și un acoperiș din pânză. Mulți aleg foișorul din pânză în detrimentul altor tipuri pentru că este cel mai accesibil ca preț.

Versatilitatea este un beneficiu atractiv pentru foișoarele din pânză. În timp ce majoritatea foișoarelor din lemn sau metal sunt construite pentru a rămâne într-un singur loc, cele din pânză pot fi demontate și reasamblate cu o ușurință relativă. Aceste foișoare pot fi asamblate pentru evenimente speciale, cum ar fi petrecerile de familie, și apoi demontate și depozitate atunci când nu mai sunt necesare. Din acest motiv, ele sunt ușor de transportat și pot fi duse în parc, pe plajă sau oriunde este nevoie de un foișor. În plus, multe foișoare din pânză au pereți cu plasă detașabilă care sunt utilizați pentru a ține insectele și țânțarii la distanță. Acestea sunt ușor de adăugat sau de îndepărtat, oferind și mai multă versatilitate.

Întreținerea unui foișor din pânză nu este o sarcină dificilă. Pânza poate fi curățată în cazul în care se murdărește și nu se degradează în urma expunerii la intemperii. Acest tip de întreținere poate fi comparat cu foișoarele din lemn, care trebuie vopsite în mod regulat și protejate împotriva intemperiilor și a insectelor, și cu foișoarele din metal, care pot suferi de rugină în timp.

Deși sunt benefice în multe privințe, foișoarele din pânză nu sunt ideale pentru toate mediile. Regiunile care se confruntă cu vânturi puternice nu vor putea susține un foișor din pânză, deoarece acestea sunt ușoare și se pot răsturna în caz de vânt puternic. Chiar și în zonele relativ lipsite de vânt, aceste tipuri de foișoare ar trebui îndepărtate dacă sunt prognozate furtuni sau vânturi puternice. Cei care locuiesc în regiuni cu vânturi puternice în mod constant sau care se confruntă cu furtuni frecvente ar putea dori să investească într-un foișor fix, din metal sau din lemn, care poate fi cimentat în pământ.

Un dezavantaj pe care unii îl găsesc la un foișor din pânză este aspectul acestuia. Aceste structuri sunt create mai mult pentru funcționalitate decât pentru formă, iar mulți le consideră neatractive. Dacă sunteți în căutarea unui accesoriu deosebit de atractiv pentru o terasă, o opțiune mai bună ar fi un foișor din lemn sau metal, care sunt mai ușor de personalizat și pot fi mai plăcute din punct de vedere estetic.

Durabilitatea acestui tip de foișor poate fi atât un avantaj, cât și un dezavantaj. Pânza este mult mai puțin rezistentă decât lemnul sau metalul, așa că este mai ușor de deteriorat decât structurile realizate din aceste materiale. Cu toate acestea, înlocuirea pânzei și a pieselor din plastic este, de asemenea, mult mai accesibilă decât cea a lemnului sau a metalului.

Concluzie: dacă doriți un foișor pentru grădină, dar nu aveți un buget substanțial, dacă trăiți într-o zonă în care vânturile puternice nu sunt o problemă, dacă nu vă deranjează aspectul și dacă aveți nevoie de un foișor mobil, atunci un foișor cu acoperiș de pânză este suficient pentru nevoile dumneavoastră. Dacă la toate cele de mai devreme, însă, ați răspuns cu nu, atunci un pavilion gradina sau un foișor fix, cu structură puternică, din lemn sau metal, ar fi de preferat.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Mării Negre și cea a Japoniei încheie un acord pentru a oferi sprijin de 150 de milioane de dolari Ucrainei și pentru a promova inițiativele ecologice
Banca Mării Negre și cea a Japoniei încheie un acord pentru a oferi sprijin de 150 de milioane de dolari Ucrainei și ...
Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a obținut o facilitate de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională (JBIC) în valoare totală de până la 150 de milioane USD,......
BNR: Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele consumatorilor a ajuns la 5,99% pe an
BNR: Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele consumatorilor a ajuns la 5,99% pe an
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 5,99% pe an, în creştere ...
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Compania de asigurări Signal Iduna anunță că lansează serviciul Wellbeing, în colaborare cu Hilio, parte din grupul ...
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 de milioane de lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 de milioane de lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Astăzi, 30 septembrie 2024, la Ministerul Energiei, au fost semnate 26 de contracte de finanțare în cadrul apelului din ...