La finalul lunii martie, profitul pentru primele trei luni ale acestui an se ridica la 41,6 milioane de lei, faţă de 20,41 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Agerpres.
O creştere de 86,97% a fost înregistrată şi pentru veniturile nete din exploatare, care au atins 47,64 milioane de lei.
Activele totale ale Transilvania Investments sunt de 1,562 miliarde lei, valoare înregistrată în 31 martie, în creştere cu 180,32 milioane lei, respectiv cu 13,05% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. La aceeaşi dată, activul net a fost de 1,403 miliarde lei (0,6520 lei/acţiune), în creştere cu 12,78% comparativ cu activul net la data de 31 martie 2021.
„Transilvania Investments se află în plin proces de definire a unei noi strategii de business pentru companiile din portofoliu. Focusul acestui an rămâne sectorul turismului, care acoperă 23% din valoarea portofoliului. Compania are în dezvoltare planuri de eficientizarea a managementului celor aproape 8.000 de camere de hotel, astfel încât interesul crescut pentru turismul intern să fie valorificat la potenţial maxim. Compania se aşteaptă la randamente în creştere şi pentru deţinerile din sectorul energetic, favorizate de contextul global, şi cele din bănci şi servicii financiare, cele trei supersectoare acoperind, împreună, 56 % din valoarea portofoliului Transilvania Investments”, se precizează în comunicatul companiei.
Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, cu peste trei decenii de activitate pe piaţa de capital. În ultimul an, compania, cunoscută anterior ca SIF Transilvania, a trecut printr-un proces de rebranding şi este, în prezent, listată pe Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRANSI. Echipa din Braşov şi Bucureşti gestionează un portofoliu complex de active şi dezvoltă proiecte de private equity şi venture capital.