Serviciile IT&C cele mai solicitate au fost cele de date și voce, securitate cibernetică și soluții Cloud, în contextul unei digitalizări accelerate în mediul de business local, în ultimul an.
GTS Telecom a raportat veniturile totale de 42,5 milioane de euro la finalul anului 2021, acesta fiind cel mai bun rezultat înregistrat în cele trei decenii de prezență pe piață. Pe anumite segmente, așa cum este cel al serviciilor de securitate cererea de servicii a atins chiar un nivel dublu față de anul anterior.
„Saltul semnificativ a fost generat pe de o parte, de evoluția foarte bună a categoriilor de servicii ICT, tip as a service sau profesionale, în special asociate Cloud, precum și de contractele importante semnate pe segmentul wholesale. Rezultatele nu ar fi fost posibile fără investițiile constante din ultimii ani și colaborarea cu furnizori cheie din industrie, care ne-au permis acum să fim alături de companii locale, oferind soluții avansate”, a declarat Răzvan Stoica, director general la GTS Telecom. „Pentru anul în curs ne dorim menținerea traiectoriei ascendente și continuarea investițiilor în angajați, infrastructură, centre de date și soluții Cloud. Consolidarea rezultatelor și dezvoltarea ofertei de servicii rămân prioritare”, a adăugat Răzvan Stoica.
Pe parcursul anului 2021 numărul de companii locale care au optat pentru a demara sau accelera digitalizarea activității a crescut constant. Această tendință a impulsionat cererea de servicii cloud, back-up, securitate cibernetică și servicii profesionale tip managed. GTS a investit în paralel în dezvoltarea portofoliului de servicii și produse și dezvoltarea parteneriatelor cu furnizorii de soluții și componente din piața ITC.
Valoarea totală a investițiilor GTS Telecom în 2021, pentru dezvoltarea prezenței locale, a depășit 3 milioane de euro. Fondurile au vizat dezvoltarea infrastructurii de transport, a centrelor de date din București și Cluj Napoca și actualizarea platformei cloud.
În ultimii trei ani, GTS Telecom a lansat cu succes mai multe produse din categoria as a service precum: back up as a service, disastery recovery as a service, firewall as a service. La acestea se adaugă extinderea serviciilor profesionale tip managed. Acestea din urmă au la bază tehnologii de top (Veritas, VMware, Carbonite, Fortinet). De asemenea, GTS a contribuit la dezvoltarea de soluții ITC complexe pentru clienți, care acoperă nevoi de infrastructură de telecom, cloud, securitate sauIT.
Cu o prezență de aproape 30 ani pe piața locală, GTS Telecom este un partener de încredere pentru companii de top din România sau internaționale. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de access internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind de altfel primul furnizor comercial de servicii de profil, iar, în prezent, dispune de o gamă variată de soluții de telecomunicații, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație, de tip Cloud, hosting, Disaster-Recovery și backup, soluții de securitate, precum și altele.
GTS este unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație. Acesta pune la dispoziția clienților săi un portofoliu extins de servicii naționale și internaționale, tip Cloud, colocare, backup și Disaster-Recovery în centrele de date proprii din București și Cluj, servicii de date, voce, acces internet și anti-DDoS. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În iunie 2014, GTS Telecom este achiziționată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând să opereze independent în România.
Compania numără aproximativ 130 de angajați și are sediul central în București.