Land Rover Defender 130, un vehicul pentru familiile cu spirit de aventură

Alături de modelele Defender 90 și Defender 110, Defender 130 adaugă o nouă dimensiune familiei cuceritoare a autoturismelor de teren Land Rover, cu oportunități de aventură chiar și pentru opt adulți, oferind trei rânduri de scaune.
Robert Stan - mar, 31 mai 2022, 17:16
Land Rover Defender 130, un vehicul pentru familiile cu spirit de aventură

La fel ca în cazul modelelor Defender 90 și 110, designul caroseriei noului Defender 130 împrumută elemente din gama originală Defender, fiind inspirat de cel mai lung model din linie. Astfel, modelul poate transporta cu ușurință până la 8 pasageri pe orice tip de teren, fiind dovada abilităților modelului Defender.

O serie de îmbunătățiri aduse designului exterior și interior, dar și la nivel de tehnologii ajută noul Defender 130 să se facă remarcat, echilibrând în mod unic confortul cu durabilitatea și capacitatea obișnuite ale modelului Defender.

Defender 130 are propria paletă de culori, cu o nouă opțiune exclusivă, Sedona Red, care diferențiază modelul. În completarea exteriorului, vine pachetul Extended Bright Pack – disponibil în plus față de pachetul Bright Pack existent – care oferă un design exterior distinct, cu finisaj Ceres Silver Satin în jurul tuturor elementelor inferioare ale caroseriei și finisaj Chrome Noble pe scuturile din față și spate.

În interior sunt oferite soluții de depozitare și confort atent alese pentru fiecare pasager, pentru toate cele trei rânduri de scaune. Astfel, Defender 130 satisface nevoile fiecărui pasager, oferind acces fără efort la cel de-al treilea rând de scaune, într-un habitaclu luminos și aerisit.

Designul interior aduce noi opțiuni de culori și materiale, dar și cele mai recente tehnologii conectate și sisteme de șasiu – inclusiv un nou ecran tactil PIVI Pro de 11.4 inch, iar funcțiile standard Electronic Air Suspension și Cabin Air Purification Plus – oferă suport și confort pentru excursiile moderne de tip off-road.

Aditional echipării First Edition, noul Defender 130 este disponibil în versiunile SE, HSE, X-Dynamic și X.

Silueta emblematică a modelului Defender a fost alungită cu 340 mm în partea din spate pentru a oferi spațiu interior sporit pentru cele trei rânduri de scaune, fără a compromite capacitățile sale all-terain de neegalat.

Profilul este îmbunătățit de noua opțiune de culoare exterioară Sedona Red – exclusiv aleasă pentru Defender 130, adăugând și mai multă profunzime și rafinament designului. Toate modelele sunt echipate standard cu o trapă panoramică, însă poate fi adăugată și o a doua trapă deasupra celui de-al treilea rând de scaune, opțiune disponibilă pentru toate versiunile Defender 130.

Pentru a păstra designul caracteristic parții din spate a modelului Defender, inginerii Land Rover au înălțat spatele, amplificând în același timp abilitățile all-terain, cu care clienții Defender sunt obișnuiți și oferind un unghi de atac de 28,5 grade . Farurile LED din spate au fost reproiectate pentru a menține cele trei linii distincte care definesc profilul lateral al modelului Defender.

Pentru Defender 130, Land Rover introduce opțiuni noi de culoare și materiale pentru clienții care doresc o experiență și mai rafinată, echilibrată însă cu personalitatea dură și robustă a modelului, precum și mai mult spațiu interior.
Inginerii Land Rover au creat un interior impresionant prin compactarea eficientă a componentelor, maximizând astfel spațiul utilizabil.

Partea din spate oferă spațiu fără compromisuri pentru pasagerii din al treilea rând de scaune, cu o lățime suficientă pentru a include scaune confortabile pentru trei adulți, în timp ce conturul familiar al modelului Defender asigură spațiu generos la nivelul capului pentru toate cele trei rânduri. Detaliile suplimentare oferă o experiență confortabilă pasagerului din al treilea rând, inclusiv scaune cu încălzire, cotiere căptușite, spațiu de stocare și USB-C pentru a încărca dispozitivele în timpul călătoriei.

Geamurile mari oferă o vizibilitate excelentă în toate cele trei rânduri de scaune, în timp ce trapa panoramică standard din sticlă este completată de o a doua trapă deasupra rândului trei, dând un aspect luminos și aerisit interiorului. Confortul suplimentar este asigurat de ventilația pentru fiecare rând, cu conducte suplimentare care oferă mai multă capacitate de încălzire și aer condiționat prin pachetul optional Four Zone Climate Control, disponibil exclusiv pentru Defender 130.

Rândurile doi și trei sunt usor înălțate pentru a asigura o vizibilitate superioară pasagerilor. Accesul în al treilea rând se face fără efort, deoarece scaunele din rândul doi se glisează și se pliază în față pentru a oferi acces facil.

Defender 130 dispune de un portbagaj spațios și practic, cu un volum de încărcare de până la 389 litri , chiar și cu ultimul rând de scaune pe poziție. Atunci când scaunele nu sunt folosite, acestea sunt pliate pentru a crea un spațiu mare de încărcare, oferind clienților posibilitatea aranjării interiorului, potrivit nevoilor lor. Acestea sunt împărțite în configurație 40:20:40 pentru un plus de confort.

Pentru familii, sistemul ISOFIX se găseste pe cinci dintre scaunele pasagerilor: scaunele laterale ale rândurilor al doilea și al treilea, precum și pe scaunul pasagerului din față. In versiunea cu cinci locuri a modelului, suprafața de încărcare este de până la 2.516¹ litri cu rândul doi de scaune pliat.

Modelul Defender 130 are un ecran tactil Pivi Pro mai mare, de 11,4 inch ca opțiune standard după introducerea pe Defender 90 și 110 V8, permițând un control îmbunătățit asupra funcțiilor de bază ale vehiculului printr-un afișaj clar și intuitiv. Interfața din sticlă curbată oferă funcționalitate rapidă, de ultimă generație și răspunde imediat ce vehiculul este pornit, cu o structură simplă de meniu și actualizare Software Over The Air, astfel încât să fie mereu la zi.

Noul Defender 130 integrează platforma globală de locație, what3words, oferind clienților o navigare precisă chiar și în cele mai îndepărtate zone. Compania britanică de tehnologie what3words a împărțit globul într-o grilă de 57 trilioane de pătrate de 3 x 3 m, fiecare cu o adresă unică, ușor de reținut, din trei cuvinte.

Tehnologia integrată permite ca adresele what3words să fie introduse direct în bara de navigare din Pivi Pro Infotainment sau prin intermediul aplicației pentru mașini conectate, funcționând perfect împreună cu software-ul existent HERE de navigare și cartografiere conectat.

Defender 130 include o gamă puternică și eficientă de motorizări, în care se regăsesc motoarele pe benzină Ingenium cu șase cilindri P300 și P400 mild-hybrid, dar și motoare diesel Ingenium cu șase cilindri D250 și D300.

Tehnologia Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) stă la baza motorizărilor Ingenium cu șase cilindri ale Land Rover, oferind răspunsuri fără întreruperi, precum și un consum redus de combustibil. Utilizează un generator de pornire integrat de 48 V (BiSG) care recuperează energia pierdută în mod normal la frânare și decelerare, care este stocată și utilizată mai târziu în călătorie, făcând totodată sistemul de oprire-pornire mai rapid și mai eficient.

Fiecare model Defender 130 este echipat standard cu sistemul Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) Land Rover și cu o transmisie automată ZF cu opt trepte. Tehnologia iAWD gestionează eficient propulsia și distribuția puterii între puntile față și spate, optimizând eficiența rutieră și capacitatea pe toate terenurile, în funcție de nevoi.

Fiecare model Defender 130 este echipat cu suspensie pneumatică electronică cu dinamică adaptivă și sistemul avansat Terrain Response® al Land Rover, pentru o capacitate all-terrain de neegalat, oferind încredere șoferului în orice situație. Combinația de sisteme avansate asigură un progres confortabil și fără efort pe suprafețe accidentate, cu performanțe agile.

Te-ar mai putea interesa și
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Compania de asigurări Signal Iduna anunță că lansează serviciul Wellbeing, în colaborare cu Hilio, parte din grupul eMAG, specialist în sănătate și wellbeing, cu focus pe performanța și......
Rusia se așteaptă la o scădere a veniturilor obținute din vânzarea de petrol și gaze naturale în următorii trei ani
Rusia se așteaptă la o scădere a veniturilor obținute din vânzarea de petrol și gaze naturale în următorii trei ani
Veniturile Rusiei din petrol şi gaze la bugetul de stat ar urma să scadă în perioada 2025 - 2027, din cauza preţurilor ...
Beko România lansează un nou ecosistem de electrocasnice pentru brandul Arctic
Beko România lansează un nou ecosistem de electrocasnice pentru brandul Arctic
Brandul Arctic, aflat în portofoliul companiei Beko România, anunță lansarea unui nou ecosistem de electrocasnice sustenabile, ...
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Au fost depuse cinci oferte pentru modernizarea lotului 6
Calea ferată Craiova – Caransebeș: Au fost depuse cinci oferte pentru modernizarea lotului 6
CFR SA informează că luni, 30 septembrie 2024, la ora 15:00, a deschis ofertele depuse la procedura de achiziție sectorială ...