Warner Bros. Discovery a anunțat echipa de conducere din EMEA

Warner Bros. Discovery a anunțat astăzi echipa de conducere care o va susține pe Priya Dogra în rolul său de Președinte și Managing Director EMEA, ca urmare a lansării noii companii globale de divertisment în aprilie 2022. Warner Bros Discovery este compania rezultată în urma fuziunii dintre grupul Discovery şi Warner Media, fuziune care va avea loc în perioada următoare.
Lidia Neagu - mie, 08 iun. 2022, 16:54
Warner Bros. Discovery a anunțat echipa de conducere din EMEA

Warner Media şi Discovery au anunţat în luna mai 2021 că cele două companii vor fuziona. Conform acordului dintre cele două părţi, AT&T (firma care deţine Warner Media) va avea 71% din acţiuni, iar Discovery 29%.

Priya Dogra, președinte și director general, EMEA (fără Polonia), a declarat: „Obiectivul meu a fost acela de a construi o echipă de conducere care să valorifice și să echilibreze experiența, perspectiva și talentul din toate activitățile Discovery și WarnerMedia. Fiecare lider va fi responsabil de continuarea tranzițiilor necesare către noi mijloace de distribuție și noi forme de creștere, precum și de integrarea celor două organizații ale noastre într-o singură echipă, cu o strategie clară și o cultură comună și respectuoasă.”

Următorii directori vor fi responsabili pentru afacerile combinate ale Warner Bros. Discovery în teritoriile lor respective, lucrând în strânsă coordonare cu funcțiile globale ale companiei în domeniul Streaming, Sport, US Programming și Studio și pentru fiecare linie de afaceri, dezvoltând strategii specifice fiecărui teritoriu pentru a stimula creșterea și eficiența. Acestea includ rețelele cu plată și FTA, conducând eforturile semnificative de marketing și monetizare a conținutului american în toate liniile de afaceri, inclusiv în domeniul cinematografiei, al licențelor, al produselor de larg consum, al jocurilor și al divertismentului la domiciliu, precum și responsabilitatea comună pentru serviciile de streaming.

Noua conducere a companiei:

Alessandro Araimo devine director general pentru Italia, Spania și Portugalia. Anterior, acesta a fost EVP și director general pentru Discovery în Italia.
Pierre Branco devine director general pentru Franța, Benelux și Africa. Anterior, a fost director de țară pentru WarnerMedia în Franța, Benelux, Orientul Mijlociu și Africa și șef al filialelor și vânzărilor de publicitate pentru EMEA.
Jamie Cooke devine director general pentru Europa Centrală și de Est, Țările Baltice, Orientul Mijlociu, Marea Mediterană și Turcia. Anterior, a ocupat funcția de Country Manager pentru Discovery în CEE și Orientul Mijlociu și Africa.
Hannes Heyelmann devine director general pentru Germania, Austria și Elveția. Anterior, a fost EVP Programming pentru WarnerMedia în regiunea EMEA.
Antonio Ruiz devine director general pentru Marea Britanie și Irlanda. Anterior a fost director general pentru Discovery în Spania, Franța și Portugalia.
Christina Sulebakk devine director general pentru regiunea nordică. Anterior a fost director general al HBO Max în Europa.

Alți directori care vor face parte din echipa de conducere a Priyei Dogra și care vor sprijini directorii generali din întreaga regiune sunt:
Vanessa Brookman continuă ca SVP Kids and Family, EMEA și își asumă responsabilitatea pentru Adult Swim în întreaga regiune EMEA, cu o linie de raportare dublă către Michael Ouweleen, care conduce Cartoon Network, Adult Swim și Boomerang.
Antony Root își continuă responsabilitățile pentru producția originală pentru HBO Max în întreaga EMEA, precum și pentru producția originală pentru canalele de divertisment general WM din Germania, Franța și Spania.
Ragnhild Thorbech își continuă responsabilitățile pentru programare și achiziții pentru HBO Max EMEA.
Myriam Lopez-Otazu își continuă responsabilitățile pentru orientarea investițiilor, planificarea și stabilirea priorităților pentru canalele liniare Discovery și discovery+, lucrând îndeaproape cu directorii generali din teritoriu și coordonându-se cu echipa de programare din SUA.
Qaisar Rafique devine responsabil pentru strategia comercială, extinzând rolul pe care l-a avut la Discovery la un portofoliu mai larg.

După cum s-a anunțat anterior, Leah Hooper este lider regional pentru Streaming pentru EMEA, făcând parte din echipa de conducere a lui JB Perrette și fiind parte integrantă din echipa de conducere a Priyei Dogra.

Următorii directori au decis să se retragă:
Sylvia Rothblum, manager de țară, Germania, Austria și Elveția pentru WarnerMedia.

Susanne Aigner, GSVP & General Manager, Germania, Elveția, Austria și Benelux pentru Discovery.

Thomas Ciampa, Country Manager pentru Italia, Spania și Portugalia pentru WarnerMedia.

Lydia Fairfax, SVP Commercial Partnerships, EMEA pentru Discovery.

David Fisher, VP Advance Advertising pentru Discovery.

 

Te-ar mai putea interesa și
Banca Mării Negre și cea a Japoniei încheie un acord pentru a oferi sprijin de 150 de milioane de dolari Ucrainei și pentru a promova inițiativele ecologice
Banca Mării Negre și cea a Japoniei încheie un acord pentru a oferi sprijin de 150 de milioane de dolari Ucrainei și ...
Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a obținut o facilitate de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională (JBIC) în valoare totală de până la 150 de milioane USD,......
BNR: Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele consumatorilor a ajuns la 5,99% pe an
BNR: Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele consumatorilor a ajuns la 5,99% pe an
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 5,99% pe an, în creştere ...
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Signal Iduna lansează în colaborare cu Hilio serviciul Wellbeing pentru sănătatea și echilibrul angajaților
Compania de asigurări Signal Iduna anunță că lansează serviciul Wellbeing, în colaborare cu Hilio, parte din grupul ...
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 de milioane de lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 de milioane de lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Astăzi, 30 septembrie 2024, la Ministerul Energiei, au fost semnate 26 de contracte de finanțare în cadrul apelului din ...