Autostrada Ploiești – Buzău: A fost semnat contractul pentru lotul 1 Dumbrava – Mizil UPDATE

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că a fost semnat un nou contract pentru Autostrada Ploiești - Buzău (A7). Mai exact, este vorba de contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava - Mizil.
Anemona Andone - joi, 16 iun. 2022, 09:11
Autostrada Ploiești - Buzău: A fost semnat contractul pentru lotul 1 Dumbrava - Mizil UPDATE

„Pentru cei 21 de km ai Lotului 1 Dumbrava – Mizil vor începe direct lucrările de execuție! Proiectul include construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m”, a detaliat șeful Transporturilor.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni, potrivit contractului de 1,468 miliarde de lei, fără TVA, finanțat prin PNRR.

„Investițiile prin PNRR reprezintă o prioritate Ministerul Transporturilor! Un exemplu în acest sens este A7, Autostrada Moldova, pentru care au fost semnate contractele pentru construcția a 2 din cele 13 loturi”, a mai spus Grindeanu.

Deși, prin PNRR, trimestrul IV 2023 este termenul prevăzut pentru comunicarea rezultatelor procedurilor de achiziție publică, Ministerul Transporturilor și-a propus ca țintă îndeplinirea jaloanelor până la sfârșitul anului 2022, a subliniat șeful instituției.

Știrea inițială

Contractul pentru execuția lotului 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Brașov va fi semnat joi, la Palatul Victoria. Cei 21 de kilometri ai acestui lot din A7 vor fi construiți de asocierea Pizzarotti – Retter.

La finele lunii trecute, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că asocierea desemnată câștigătoare a licitației pentru lotul 1 a fost din nou validată, după ce a fost respinsă o contestație.

După semnarea contractului, constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea contractului în valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru lotul 2 Mizil – Pietroasele, în valoare de 1,249 miliarde de lei (fără TVA) cu asocierea de constructori români și bulgari, Coni – Trace, care a fost inițial desemnată câștigătoare de CNAIR.

Pentru Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 14 km, contestațiile sunt în procedură de soluționare la Curtea de Apel București.

CNAIR a anunțat câștigătoare pe acest lot o asociere de constructori români, spanioli și turci încă din luna martie a acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între Uniunea Europeană și Mercosur
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităților române să blocheze semnarea acordului comercial între ...
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) solicită autorităţilor române blocarea semnării tratatului comercial dintre Uniunea Europeană şi ţările Mecursor, argumentând că acesta va......
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva semnării acordului comercial dintre UE și Mercosur
Agricultorii polonezi au blocat un punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, pentru a protesta împotriva ...
Fermierii polonezi au blocat sâmbătă un important punct de trecere a frontierei cu Ucraina pentru a protesta împotriva ...
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investițiile străine directe în Bulgaria au scăzut cu peste 63% în primele nouă luni din 2024
Investiţiile străine directe (FDI) în Bulgaria au înregistrat în primele nouă luni din 2024 un flux pozitiv net de ...
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Beijingul a eliminat temporar vizele pentru românii care călătoresc în China
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă aprecierea faţă de decizia autorităţilor chineze de a excepta, în perioada ...